Dani sigurnosti u prometu posvećeni smanjenju broja poginulih: #ROADPOLSafetyDays

Dani sigurnosti u prometu posvećeni smanjenju broja poginulih: #ROADPOLSafetyDays

Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL održat će se od 16. do 22. rujna sa ciljem osvješćivanja javnosti radi  smanjenja broja poginulih u prometu.

Ministarstvo unutarnjih poslova će u sklopu kampanje pod sloganom ”Ostani živ i spasi živote drugih” provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti sa ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji, istaknuo je MUP.

Tijekom kampanje provodit će se niz aktivnosti, a naglasak će biti na 17. rujna kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Na taj dan prošle godine, u deset država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, dok su tog dana u Hrvatskoj u prometnim nesrećama poginule dvije osobe, precizirao je MUP dodajući da u prosjeku u Europi u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno.

”Podizanje razine sigurnosti na cestama globalni izazov koji zahtijeva koordinaciju i zajedničku suradnju. Svrha projekta jest da svi sudionici u prometu promisle o rizicima s kojima se svakodnevno suočavaju, a kojima ujedno izlažu i ostale”, ističu u MUP-u.

Projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije ROADPOL, kao i velik broj međunarodnih  organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, a građani se mogu uključiti u projekt potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ROADPOLSafetyDays.

Dodatne informacije o aktivnostima u svom gradu, svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL-a, zaključuju u MUP-u. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI