Damir Trut imenovan ravnateljem Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a

Damir Trut imenovan ravnateljem Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a

Vlada je u četvrtak razriješila Damira Truta dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova te je on imenovan ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako je priopćeno nakon zatvorenog dijela Vladine sjednice, Trut je je na tu dužnost imenovan na četverogodišnje razdoblje temeljem postupka po raspisanom javnom natječaju.

Damir Trut razriješen je dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova te je imenovan ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova, na razdoblje od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, stoji u priopćenju Vlade.

Tko je Damir Trut?

Damir Trut je rođen 25. kolovoza 1961. godine u Vidrenjaku, Sisačko-Moslavačka županija, oženjen, otac troje djece. Diplomirao je 1983. godine na Višoj zrakoplovnoj školi – smjer pogonskih inženjera elektrotehnike jake struje.

U Jugoslaviji je radio u Elektromontažnom poduzeću V. Četković od 1982. godine, zatim u Petrokemiji Kutina i u Grafičkom zavodu Hrvatske do 1990. godine.

Prije početka Domovinskog rata, u veljači 1991. godine bio je u sastavu pričuvne snage policije i narodne zaštite. Ustrojavanjem tadašnje 10. TO brigade, kasnije nazvane 153. brigada HV iz Velike Gorice, 05. listopada 1991. postaje pričuvni pripadnik Hrvatske vojske. Od 01.01. 1994. godine djelatni je časnik Oružanih snaga RH, imenovan tijekom vremena na razne zapovjedne dužnosti.

Na osobni zahtjev, uz častan otpust izlazi iz MORH-a 2012. godine u činu brigadira OS RH.

Od 3. veljače 2005. imenovan na dužnost zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje gdje sudjeluje u ustrojavanju iste i organizaciji sustava zaštite i spašavanja. Od 3. svibnja 2008. do 26. veljače 2012. na mjestu je ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Bio je predstavnik RH u najvišim tijelima civilnog planiranja u NATO-u, u tijelima civilne zaštite EU-a, koordinator predstavnika u odborima NATO-a i EU-a, član pregovaračkog tima RH u pristupnim pregovorima za članstvo u EU-u, piše zastita.info.

Damir Trut vodio je 2013. tvrtku za razminiranje DOK-ING.

Trut je bio i pomoćnik ministra unutarnjih poslova u mandatu Vlaha Orepića, a u mandatu Plenkovićeve Vlade postaje pomoćnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ravnatelj Civilne zaštite RH.

Damir Trut dugogodišnji je član HDZ-a.

Autor/ Totalno/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI