HEMCO iz Đakova – nova hrvatska tvrtka s NATO certifikatom

HEMCO iz Đakova – nova hrvatska tvrtka s NATO certifikatom

Uz potporu Ministarstva obrane, tvrtka HEMCO d.o.o. iz Đakova stekla je NATO-ov certifikat AQAP za sustav upravljanja kvalitetom, a certifikat je u srijedu toj đakovačkoj tvrtki uručio pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse, Roman Mikulić, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Mikulić je istaknuo da stjecanje AQAP (Allied Quality Assurance Publications) certifikata za tvrtku HEMCO d.o.o. znači ulazi u NATO-ovu obitelj, te se nada da će u budućnosti opremati i vojske NATO saveznika.

“Svi proizvodi hrvatskih tvrtki koje opremaju Hrvatsku vojsku svjetske su kvalitete. MORH i Hrvatska vojska čvrsto stoje iza hrvatske obrambene industrije jer smatramo da je naša vojska jaka koliko je jaka i naša obrambena industrija”,  rekao je Mikulić

Tvrtka HEMCO d.o.o. Đakovo posluje već 28 godina te zapošljava više od 150 radnika.

U svom pogonu u Đakovu proizvode opremu za potrebe MORH-a – borbene odore, kombinezone za zrakoplovce i posade tenkova, službene odore te zaštitnu  radnu  odjeću i opremu. Uz MORH, zaštitnom radnom odjećom i opremom opskrbljuju i MUP, Carinsku upravu, vatrogasnu zajednicu, Hrvatske šume, Hrvatske željeznice te tvrtke poput INA-e i MOL-a. Također plasiraju i veliku paletu proizvoda za civilno tržište.

“Ovaj certifikat vrlo je značajan korak u daljnjem razvoju tvrtke, naročito za sudjelovanje na međunarodnim natječajima, te plasman proizvoda na inozemna tržišta. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska partner su s kojim HEMCO d.o.o. uspješno surađuje od osnutka tvrtke”, rekao je direktor HEMCO-a Slobodan Mihalj.

HEMCO d.o.o. je peta hrvatska tvrtka koja je stekla NATO-ov certifikat AQAP za sustav upravljanja kvalitetom.

U postupku implementacije u ovom trenutku su još tri tvrtke, a u nekoliko drugih MORH je održao odgovarajuće prezentacije te se čekaju njihove daljnje odluke o implementaciji, priopćeno je iz MORH-a.

Sam postupak pokretanja certifikacijskog procesa u Hrvatskoj započinje uspostavom kontakta zainteresirane strane s certifikacijskim tijelom MORH-a, odnosno nadležnom Službom unutar Uprave za materijalne resurse MORH-a.

NATO-ovim sustavom certifikacije MORH dobiva najbolje proizvode i usluge, a tvrtke snažan argument za nastupe na međunarodnim tržištima, dodaje se u priopćenju MORH-a.

Foto: D. Vlahović/ MORH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI