Čudesan život male Audrey nakon hodočašća u Međugorje

Čudesan život male Audrey nakon hodočašća u Međugorje

Nakon što je ova četverogodišnja djevojčica hodočastila u Međugorje, događa se cijeli niz čudesa. Majka koja je prikazala svoje molitve Kraljici mira za ozdravljenje svoje kćeri, nisu bile uslišane, bar ne na način za koji ju je molila.

Djevojčica, poznata po nadimku Little (mala) Audrey, s tri godine, nakon nesreće, zadobila je velika oštećenja na mozgu, no nakon hodočašća u Međugorje, dogodilo se ono nevjerojatno i neobjašnjivo, Božja milost učinila je čuda u životima mnogih. Povodom toga pokrenut je i proces za njezinu kanonizaciju, piše medjugorje-info.com

Audrey Santo bila je najmlađa od četvero djece Linde i Stevea Santo. 9. Kolovoza 1987., s 3 godine, Audrey se igrala u dvorištu s četverogodišnjim bratom Stefanom kada je, Lindina majka vidjela da se mali brat vratio kući sam. Stoga je otišla s dvanaestogodišnjim sinom Matteom u potragu za malenom Audrey. Našli su je potrbuške u bazenu bakinog dvorišta. Stariji brat spremno je skočio kako bi je izvukao i odmah su je potom odveli u bolnicu.

Bila je u komi tri mjeseca. Na odjelu intenzivne njege Little Audrey mogla je pomicati samo prste i oči. I liječnici, već pomireni s činjenicama, predložili su supružnicima Santo da je smjeste u neku ustanovu gdje bi se o njoj mogli brinuti 24 sata na dan, no cijela obitelj složila se da se mala Aundrey treba vratiti s njima kući. U studenom, gotovo četiri mjeseca nakon nesreće, uspjeli su je povesti kući.

Audreyin otac, Steve Santo nije bio spreman nositi se sa situacijom pa je napustio obitelj nekoliko tjedana nakon nesreće, vrativši se nakon koju godinu, no samo kako bi je ubrzo nakon povratka ponovo napustio.

Kada se vratila kući, Audrey Marie Santo bila je potrebna stalna medicinska skrb. Osim rodbine o njoj se brinuo i cijeli tim medicinskih sestara kojeg je omogućila Komisija za slijepe iz Massachusettsa.

Obitelj je otpočetka tvrdila da se malena nalazila u stanju zvanom akinetički mutizam čija su obilježja nemogućnost govora i izvođenja pokreta na zapovijed, no u potpunosti budna i na oprezu. Ipak, Edward Kaye, neurolog pedijatar koji je brinuo o njoj narednih osam godina od nesreće tvrdi da je njezino stanje bilo mnogo gore.

Putovanje u Međugorje

Obitelj Santo, praktični katolici, odlučila je, otprilike godinu dana nakon nesreće, odvesti Audrey u Međugorje, mjesto hodočašća tada popularno u bivšoj Jugoslaviji, gdje se, kako se tada govorilo, Djevica Marija svakodnevno ukazivala šestoro djece od 1981.

Bio je to težak i skup put za prevaliti s nepokretnom djevojčicom od četiri godine, no majka Linda oduvijek je bila snažna žena i čvrsto je vjerovala da bi Kraljica Mira mogla ozdraviti Audrey. Toliko je vjerovala u to, da je čak sa sobom ponijela cipelice da ih stavi djevojčici kako bi je vidjela kako hoda poput drugih.

Audrey je prisustvovala jednom od Marijinih ukazanja. Po majčinim riječima čak je bila svijesna da je ondje, jer ju je vidjela kako potvrdno kima glavom. Linda je u svome srcu osjećala da Audrey na neki način izravno komunicira s Djevicom Marijom prihvačajući svoje duševno stanje žrtve za spasenje duša. Iznenada, Audrey je doživjela srčani udar a strah je bio toliki da su pomislili na ono najgore. Vratili su se u SAD potpuno iscrpljeni, no vjera nije  napuštala Lindino srce. Mala Audrey nije fizički ozdravila ali uslijedila su druga ozdravljenja i čuda.

Nakon povratka iz Međugorja, dogodile su se nevjerojatne stvari i neobjašnjiva čuda u spavaćoj sobi male Audrey i unutar kuće. Audrey postaje središtem niza prizora u kući koja je doživjela mistična iskustva poput čudotvornih ozdravljenja, znakova bilokacije, mirisa ruža i duhovnih preobraćenja.

Najmanje tri Audreyine medicinske sestre koje su bile različitih vjeroispovijesti preobratile su se na katoličanstvo nakon što su skrbile o njoj. Mnogobrojni drugi hodočasnici, svećenici, časne, liječnici i skeptici dotaknuti su od Boga preko te djevojčice koja nije u stanju bila govoriti, a kamoli smijati se.

Iako je bila spojena na respirator, uspijevala je zaustaviti protok hrane do svog želuca, što se čini nemoguće sa znanstvenog aspekta, no ne i s praktičnog, budući da je to radila svakog puta kada je htjela postiti. Čudno, iako nije bila u stanju gutati krutu hranu, od datuma svoje prve pričesti uspijevala je uvijek progutati hostiju koju je primala svakodnevno.

Zadnjih deset godina živjela je samo od Svete pričesti koju je svakodnevno primala. Mjesni biskup dopustio je da se u njezinu sobu postavi Svetohranište s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Audrey se Blažena Djevica Marija ukazala više puta. Imala je čudesna mistična iskustva po Svetoj Euharistiji. Tri puta iz posvećene hostije, uzete iz Svetohraništa, kapala je crvenkasta tekućina koju su ispitivali mnogi liječnici i ustvrdili da se radi o ljudskoj krvi. Jednom je i iz Svetohraništa potekla krv i tada je Audrey dobila stigme. Mnoga su se obraćenja dogodila  u njezinoj sobi.

Neke ikone i kpovi postavljene u Audreyinoj kući počele su krvariti i lučiti mirisno ulje. I jedan Isusov kip počeo je krvariti a isto se dogodilo u tabernakulu s posvećenim hostijama, ulje se slijevalo niz zidove garaže, a Djevica Marija pojavljuje se u obliku oblaka ponad njihove kuće.

https://www.medjugorje-info.com/hr/vjera-i-zivot/cudesna-djevojcica

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI