ČOVJEK KOJI JE STIHOVIMA OPJEVAO ZAGREB Željko Krznarić: “Vjerujem u Vesnu Škare Ožbolt”

ČOVJEK KOJI JE STIHOVIMA OPJEVAO ZAGREB Željko Krznarić: “Vjerujem u Vesnu Škare Ožbolt”

Prije svega moram naglasiti kako mi je poziv Vesne Škare Ožbolt da joj se pridružim bio znak kako bi se Zagreb mogao uz nju kao gradonačelnicu promijeniti na bolje. Nisam se puno dvoumio i preuzeo sam da bude nositelj liste za vijeće moje gradske četvrti Trnje. Tako govori Željko Krznarić, poznati pjesnik, književnik i autor mnogobrojnih tekstova za naše pjevače, te novinar. Čovjek koji je svojim stihovima opjevao Zagreb, a sad će s Vesnom Škare Ožbolt potruditi se da se dosta toga promijeni u Zagrebu i na Trnju, jasno na bolje.

“Kao prvo poradit ćemo na izmještanju ostataka industrijske proizvodnje tvornice Katran i bivše klaonice Zagrepčanka iz Mjesnog odbora Kanal izvan grada, te ćemo prostore iskoristiti da dobiju javni sadržaj tipa tržnice, parkovnih sadržaja, kulturnih sadržaja, galerija, kazališta, vježbališta na otvorenom, trgovina i sl. za što se već u prošlom mandatu zalagala naša nositeljica liste za Vijeće mjesnog odbora Kanal Lara Krznarić”, ističe.

Vodovodna infrastuktura i kanalizacija nam je jedan od glavnih prioriteta za promijeniti jer pri većim kišama stanarima su doslovno poplavljeni podrumi zbog loše infrastrukture jer izgradnju novih zgrada na Kanalu ne prati i nova vodovodna i kanalizacijska infrastruktura. Na dalje, zaustavit ćemo nezakonite radnje prethodne gradske uprave vezane uz bivšu tvornicu Paromlinska i kompleks Gredelj i poraditi ćemo na vraćanju prvotne živosti tom dijelu Trnja koje se nalazi u neposrednoj blizini Trga Josipa Bana Jelačića.

Važno je i to da ćemo u suradnji sa Hrvatskim vodama, na Starom Trnju omogućiti kontinuran pristup zgradi Hrvatskih voda i brani, kako nikada više ne bismo došli u opasnost od poplava, a kad je u pitanju mjesni odbor Trnje poduzet ćemo sve da se revitalizira kvartovska tržnica iza Palače pravde.

Oživjeti ćemo tržnicu i na Trnjanskoj Savici i vratit ćemo joj stari sjaj koji zaslužuje kao žila kucavica tog velikog dijela Trnja s velikim brojem stanovnika. Zbog višestruke sigurnosti naše djece Osnovnu školu Jure Kaštelana na Trnjanskoj Savici treba srušiti uz adekvatno zbrinjavanje opasnog otpada azbesta i izgraditi na istom mjestu sigurnu osnovnu školu primjerenu 21.stoljeću, a građani žele izgradnju crkve na Trnjanskoj Savici za što je Grad Zagreb već odavno dao zemljište crkvi i mi smo skroz otvoreni da podržimo projekt na zadovoljstvo svih građana.

“Ima dosta toga što treba napraviti a uz podršku gradonačelnice Vesne Škare Ožbolt sve će biti moguće napraviti”, zaključuje Krznarić.

Autor/ Totalno/ Foto: Izvor/ Željko Krznarić facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI