Bandić s članovima Foruma mladih: “Demografija je jedan od pet stupova na kojima počiva svako društvo”

Bandić s članovima Foruma mladih: “Demografija je jedan od pet stupova na kojima počiva svako društvo”

Jučer je u prostoru Stranke rada i solidarnosti u Praškoj ulici u Zagrebu održan interaktivni sastanak gradonačelnika Grada Zagreba i predsjednika Stranke rada i solidarnosti gospodina Milana Bandića sa članovima Foruma mladih.

Sastanak je otvorila predsjednica Foruma mladih GO Grada Zagreba Stranke rada i solidarnosti Natalija Prica Oreški.

Na sastanku se predsjednik stranke osvrnuo na aktualnu političku situaciju i govorio o dosadašnjem radu stranke te budućim aktivnostima i projektima.

Članovi Foruma mladih imali priliku postavljati svoja pitanja gradonačelniku i iznijeti svoje stavove i razmišljanja.

Na pitanje rješenja za demografiju u Zagrebu pozitivno odudara od hrvatske, kaže gradonačelnik Bandić.

Demografska slika, kaže Bandić, u Zagrebu pozitivno odudara od hrvatske pa objašnjava da je broj učenika upisanih u prve razrede u posljednjih osam godina rastao jer je 2009. bilo upisano 6835 prvašića, a prošle godine njih 8200. – Smatramo da imamo model koji može primijeniti cijela Hrvatska ,objašnjava Bandić.

Demografija je jedan od pet stupova na kojima počiva svako društvo, kako zagrebačko, tako i hrvatsko, a u našoj se zemlji ovo pitanje nametnulo kao problem broj jedan ,rekao je gradonačelnik Bandić.

Kako bi se potakle pronatalitetne politike, Bandić predlaže nekoliko izmjena koje uključuju ukidanje plaćanja poreza i doprinosa na roditelje odgajatelje jer od 250 milijuna kuna koje Grad isplaćuje roditeljima s troje ili više djece, na davanja državi odlazi oko 100 milijuna kuna.

Osim toga, predlaže se da se pri utvrđivanju prava na osobni odbitak za uzdržavane članove ne uzimaju u obzir stipendije i nagrade za izvrsnost te stipendije u programima međunarodne mobilnosti učenika i studenata kako bi se financijski podržali najbolji učenici i studenti.
Autor/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI