ČLANOVI ZAGREBAČKOG HDZ-A SUTRA POTVRĐUJU HERMANA ZA PREDSJEDNIKA TE ORGANIZACIJE: Hoće li proći njegov tim?

ČLANOVI ZAGREBAČKOG HDZ-A SUTRA POTVRĐUJU HERMANA ZA PREDSJEDNIKA TE ORGANIZACIJE: Hoće li proći njegov tim?

I dok smo pomislili kako u HDZ-u postoji želja da svibanjski lokalni izbori budu za njih povoljni. Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mislav Herman jedini je kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije. Što više, po njemu su  stabilizacija, mir i međusobno uvažavanje svih članova nužni preduvjeti sigurne pobjede na lokalnim izborima u svibnju iduće godine.

Ako je to dovoljno, onda HDZ nema nikakvih problema, ali na žalost to je sasvim zanemarivo kad je u pitanju borba za Zagreb na izborima. Doktor Herman poručuje kako je dobro upoznat sa gradskim procesima i procesima upravljanja metropolom jer kako kaže nije od jučer u politici.

No, najprije Herman mora proći unutarstranačke izbore u nedjelju a za to je ponudio program koji se temelji na osam točaka, s kojima želi zavladati gradskim odborom HDZ-a.

Dakle, valja nam pričekati ove izbore da vidimo u kojem će smjeru krenuti gradski HDZ i hoće li biti jedinstven u nastojanjima da se donese strategija uoči lokalnih izbora.

Za potpredsjednike u zagrebačkom HDZ-u kandidiralo se 12 kandidata, a mjesta je samo za četvero. Svoje kandidature su podnijeli Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas, Pero Semren, Dubravka Brezak Stamać, Zoran Čogelja, Davor Filipović koji je povukao kandidaturu, Ninoslav Vranješ, Mate Ćurić, Irena Dubravec, Frane Barbarić i  Radoslav Dumančić.

Njegov tim sačinjavaju Ante Plazonić, Frane Barbarić, Mario Župan i Zvonimir Milas, provjerena imena HDZ-a ali je upitno koliko to novoga moga unijeti u rad stranke u metropoli.

Mislimo, kako bi se nakon ustoličenja novog vodstva trebalo se ozbiljno zamisliti nad lokalnim izborima. I opet HDZ nema neko karizmatično ime koje bi im moglo donijeti prevagu u borbi za Zagreb, a izlaz mogu naći u potpori nekom neovisnom kandidatu.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Izvor/ HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI