CIA otkrila svoj prvi savezni laboratorij

CIA otkrila svoj prvi savezni laboratorij

Središnja obavještajna agencija pokrenula je CIA Labs 2020.godine, savezni laboratorij i internu istraživačko-razvojnu podružnicu za CIA-u kako bi potaknula znanstvena i tehnološka otkrića za sutrašnje obavještajne izazove.

CIA Labs pridružuje se zajednici od više od 300 američkih saveznih laboratorija i uspostavlja CIA-u kao istraživačkog partnera za druge laboratorije, akademske krugove i industriju u disciplinama koje se protežu od umjetne inteligencije i biotehnologije do kvantnog računanja i naprednih materijala i proizvodnje. Federalni laboratorijski mehanizam također omogućuje službenicima dobivanje patenata i licenci za intelektualno vlasništvo koje razviju tijekom rada u Agenciji te pruža prilike za pripravništvo i eksterno usavršavanje.

“Neke fenomenalne inovacije stigle su iz CIA-e tijekom godina, a s CIA laboratorijima sada smo u boljoj poziciji da optimiziramo razvoj i dalje ulažemo u naše znanstvenike i tehnologe. U evoluirajućem okruženju prijetnji, CIA Labs će nam pomoći da zadržimo našu konkurentsku prednost i zaštitimo našu naciju”, rekla je Dawn Meyerriecks, čelnica CIA-ine Uprave za znanost i tehnologiju, stoji u priopćenju Središnja obavještajna agencija CIA.

Foto: CIA

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI