ČESTITKA ADMIRALA! Hranj: ”Pobjednička Hrvatska vojska svojim je djelovanjem dala ključni doprinos miru u Hrvatskoj i u široj regiji”

ČESTITKA ADMIRALA! Hranj: ”Pobjednička Hrvatska vojska svojim je djelovanjem dala ključni doprinos miru u Hrvatskoj i u široj regiji”

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj uputio je čestitke povodom 31. obljetnicu ustrojavanja Oružanih snaga, Dana Hrvatske vojske.

Načelnik Glavnog stožera RH admiral Robert Hranj je pozvao sve pripadnike Hrvatske vojske da kroz proučavanje operacija iz Domovinskog rata, kroz analiziranje uspješnih vojnih rješenja i odluka uče o načelima rada i razvoja dobrih vojski i koje su to moralne vrijednosti i kvalitete koje svaka uspješna vojska mora razvijati.

“Domovinski rat treba nam biti inspiracija po načelima i ljudskim vrijednostima koja su nas dovela do pobjede: domoljublje, hrabrost, požrtvovnost, inicijativa, inovativnost i prilagodljivost”, rekao je admiral Hranj.

Načelnik Glavnog stožera dodao je da će se Hrvatska vojska, koja je saveznica vojnim snagama zemalja NATO-a i EU, nastaviti razvijati kao profesionalna, moderna, dobro uvježbana snaga, koja će bit sposobna i spremna provoditi misije i zadaće koje pred nju budu postavljene.

Istaknuo je važnost pripreme novih generacija obrazovanih, uvježbani, fleksibilnih u odlučivanju, čvrstih u nastupu i besprijekornih moralnih kvaliteta vojnika i vojnih vođa.

Izvor/ MORH/ Foto: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI