NAKON BOŽIĆNE ČAROLIJE, SILBA SE PRIPREMA ZA MAŠKARE!

NAKON BOŽIĆNE ČAROLIJE, SILBA SE PRIPREMA ZA MAŠKARE!

Nakon uspješne 3. po redu „Božićne čarolije na Silbi“, na otoku su već započele pripreme za tradicionalne Silbenske maškare koje će se održati početkom veljače. Održavanje Silbenskih maškara na ovom malom otoku ima već stoljetnu tradiciju, a oslanjajući se na ponovni uspjeh zimske manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“, Turistička zajednica mjesta Silba već poziva goste na Silbu.

„Ova, netom završena manifestacija ‘Božićna čarolija na Silbi’, za nas je ove godine ponovno potvrdila da smo uspjeli u našim naporima da naš mali otok postane turistički zanimljiv i prepoznat po svojoj posebnosti i izvan granica naše zemlje. Naša je Silba opet preko zime živnula i procvjetala, a s ulaskom u Novu godinu, nastavljamo po silbenski oduševljavati domaće i strane goste uz nastavak programa sa Silbenskim maškarama“, istaknuo je Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta Silba, napominjući da su tijekom ovogodišnje „Božićne čarolije“ na otoku boravili inozemni gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Norveške.

Lopac je posebno zahvalio pokroviteljima i sponzorima, otočanima i svim dobrim ljudima koji su ove godine nesebično i volonterski potpomogli manifestaciju: obiteljima Motušić, Sučić i Perović. Posebno se zahvalio Asji Jurjević, Anti i Mihaeli Miškić te Almi Kruško na volonterskom radu, a istaknuo je da su ove godine manifestaciju iznijeli i: Jasmin Ivanac (logistika), Milan Krslović (ton i ozvučenje), Dušanka Šimunac (scenografija), uz veliku pomoć Don Slavka Ivoša, župnika Silbe, zahvaljujući kojem je pokrenut i poseban program duhovne obnove na Silbi. Podršku su pružile i tvrtke TIM-Kabel, Montelektro, Sonik, Marex-Gel, te iznajmljivači apartmana i ugostitelji koji su privukli posjetitelje povoljnim cijenama i brojne goste iz Hrvatske i inozemstva srdačano ugostili.

„Sretna i blagoslovljena vam Nova godina! Želim vam svima Božji blagoslov, da se zajedno pomolimo za našu lijepu našu, da ispunimo didov san, da stvorimo uvjete da se naši mladi vraćaju u Hrvatsku i da imaju razloga živjeti u našoj Hrvatskoj. Na Silbi sa svakim našim projektom pokazujemo koliko se puno može postići uz iskrenu ljubav, volju i viziju. Bogu hvala! Neka naša mala Silba i dalje bude primjer drugim otocima, mjestima i gradovima. A ako nas još niste posjetili, dođite na naše mašakre i uvjerite se u našu posebnost i gostoljubivost“, uz prigodnu novogodišnju čestitku, poručio je Lopac. I dok iščekujemo sve detalje programa Sibenskih mašakara 2019., jedno je sigurno – od 1. veljače, mala Silba svim znatiželjnicima ponovno nudi originalnu zabavu, po silbenski!

Svi koji se odluče za maškare zafešatati na Silbi, informacije o smještajnim kapacitetima mogu dobiti putem upita na info@tzsilba.hr, a Turistička zajednica mjesta Silba najavljuje i da će sve detalje programa uskoro objaviti na službenoj fb stranici TZ mjesta Silba, stoji u priopćenju.

Foto/TZM Silba

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI