Cappelli: “Vrlo jasno smo rekli Tajaniju što mislimo o njegovoj izjavi i na taj način smo mu sve objasnili”

Cappelli: “Vrlo jasno smo rekli Tajaniju što mislimo o njegovoj izjavi i na taj način smo mu sve objasnili”

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u utorak kako je hrvatska Vlada vrlo jasno rekla što misli o izjavi predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija o “talijanskoj Istri i Dalmaciji”.

Capelli je također prokomentirao Tajanijevo opravdanje da je njegova izjava krivo protumačena, rekavši kako je to “igra riječi”.

“Vrlo jasno smo mu rekli što mislimo i na taj način smo mu sve objasnili”, rekao je ministar Capelli novinarima na marginama konferencije “Turistički djelatnik – Izazovi i mogućnosti”.

Na novinarski upit može li nedavni napad na vaterpoliste iz Srbije u Splitu utjecati na sliku hrvatskog turizma Cappelli je rekao da takvi pojedinačni slučajevi, koji se mogu desiti svugdje, neće utjecati na dolazak turista u Hrvatsku.

“U svim anketama i istraživanjima zadnjih godina stalno se povećava postotak turista koji dolaze u Hrvatsku zbog sigurnosti, koja je uz prirodu i ostale komparativne prednosti, jedna od najvažnijih motiva dolaska. Takvi pojedinačni slučajevi, koji se na žalost svugdje mogu desiti, neće uopće utjecati na dolazak turista u Hrvatsku, jer evo i na današnji dan imamo nekih 5 do 6 posto više turista nego na isti dan lani”, kazao je ministar turizma Gari Cappelli. (Hina)

Foto/Ministarstvo turizma

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI