Butković: Plenković će i dalje biti predsjednik HDZ-a

Butković: Plenković će i dalje biti predsjednik HDZ-a

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Oleg Butković izjavio je u nedjelju da se prema privremenim rezultatima vidi da će na izborima za predsjednika HDZ-a pobijediti Andrej Plenković.

“Ono što se u ovom trenutku vidi, a to nije bilo sporno ni od samog početka, da će gospodin Plenković i dalje biti predsjednik HDZ-a”, rekao je Butković za Novu TV.

Dodao je kako se prema privremenim rezultatima vidi da je mjesto zamjenika predsjednika stranke dobio Tomo Medved.

Rezultati za ostale potpredsjednike se još uvijek broje pa se čekaju rezultati. Kaže da cijeli izborni proces završava u svibnju, ali da bi se zbog pojave koronavirusa sve moglo odgoditi.

Točan broj članova koji su izašli na izbore ne zna, ali vjeruje kako je veći od 60.000 ljudi.

“Mislim da je to jako dobra brojka s obzirom na okolnosti”, ističe Butković.

U stožer ”Odvažno za Hrvatsku” stigli su osim aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a.

U stožeru su i drugi kandidati za potpredsjednike stranke, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, te Zdravka Bušić.

Potporu timu “Odvažno za Hrvatsku” došli su dati i ministar obrane Damir Krstičević, ministar državne imovine Mario Banožić, europarlamentarka Dubravka Šuica,  ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić. (Hina)

Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI