BUDUĆI PRAVCI HRVATSKOG NARODA! Potrebna je žena predsjednica Hrvatske?

BUDUĆI PRAVCI HRVATSKOG NARODA! Potrebna je žena predsjednica Hrvatske?

U svijetu u kojem se rodna ravnopravnost i zastupljenost sve više prepoznaju kao ključne komponente učinkovitog upravljanja, pitanje izbora predsjednice u hrvatskoj nameće se kao logično pitanje. Hrvatski narod treba ženu predsjednicu Hrvatske prikladno opisuje bit ove značajne društveno-političke odluke za hrvatske građane.

Dok se Hrvatska nalazi na ključnom raskrižju u svojoj burnoj povijesti, mogućnost da će ponovo imati predsjednicu nudi jedinstvenu priliku za iznošenje različitih perspektiva. Žena za kandidatkinju jedina bi imala osobine koja bi se mogla dostojno suprotstaviti Milanoviću, i da hrvatski narod vidi ima li na hrvatskoj političkoj i javnoj sceni dovoljno mudrosti da se to realizira.

Društvenopolitički krajolik u Hrvatskoj višestruk je, s različitim ključnim igračima i društvenim elementima koji utječu na smjer kretanja zemlje. Potpora hrvatskog naroda igra presudnu ulogu u uspjehu predsjednika, naglašavajući važnost stjecanja povjerenja i podrške javnosti u ovoj nažalost mafijaškoj političkoj areni. Kroz povijest hrvatski je narod prolazio kroz razdoblja stradanja i političke manipulacije i autokracije, ali je doživio i prosvjetljenje, što se posebno očituje u akcijama i prosvjedima novijih generacija, signalizirajući želju za promjenom i napretkom.

Najviše šanse ima netko staložen i profinjen u komunikaciji, što odgovara idealnoj slici predsjednice hrvatske države, budući da je politički narativ u Hrvatskoj često isprepleten simbolikom i povijesnim referencama, što se vidi u satiričnom okviru događaja nedavnih parlamentarnih izbora za Hrvatski sabor koja rasvjetljava karaktere i dinamiku unutar države. Štoviše, domoljubne političke osobe u Hrvatskoj, naglašavaju važnost sudjelovanja i osnaživanja građana pozivajući birače da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju budućnosti svoje nacije, posebice u pitanjima koja utječu na buduće generacije, kao što su bili parlamentarni izbori i kao što su nadolazeći izbori za Europski parlament.

Često putem pisanja i političkog aktivizma naglašavamo na građanskom angažmanu i uključivanju građana u razvoj Hrvatske političke svijesti i potencijala za društvenu transformaciju u državi. Potreba za ženom predsjednicom u Hrvatskoj ključna je tema koja odjekuje razvojem društveno-političkog krajolika zemlje i naglašava važnost sviju nas u oblikovanju smjera političke budućnosti Hrvatske.

Krećući se naprijed, budući pravci hrvatskog naroda teže za rješavanje ovih izazova u političkom vodstvu i zalaganjem za uključivo upravljanje, i tek onda Hrvatska može ići prema reprezentativnijoj i naprednijoj budućnosti pod vodstvom buduće predsjednice Republike Hrvatske. Za koji mjesec znat ćemo hoće li i Milanović biti treći hrvatski predsjednik s dva mandata ili će mu netko žestoko pomrsiti planove.

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI