Vojska i na Uskrs pomaže Brođanima u opskrbi pitkom vodom

Vojska i na Uskrs pomaže Brođanima u opskrbi pitkom vodom

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske su i na Uskrs angažirani u pomoći opskrbe stanovništva Slavonskog Broda pitkom vodom sa šest cisterni za pitku vodu kapaciteta do 6000 litara.

Pripadnici Oružanih snaga RH, kao i cisterne s pitkom vodom, bit će na raspolaganju lokalnom stanovništvu i tijekom sutrašnjeg dana odnosno dokle god bude potrebno, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo obrane.

Zbog nestašice pitke vode u Slavonskom Brodu jučer je održan i sastanak Stožera civilne zaštite na kojem su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar zdravstva Milan Kujundžić te predstavnici lokalne samouprave i civilne zaštite.

Na sastanku je zaključeno da će Slavonski Brod i okolica biti spojeni na vodocrpilište u Sikirevcima, a građani će do tada dobivati potrebnu pitku vodu iz državnih robnih zaliha.

Tom prilikom potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako će Hrvatska vojska svojim resursima pomoći stanovnicima Slavonskog Broda u opskrbi pitkom vodom.

Na raspolaganje smo dali cisterne s pitkom vodom i pripadnici GOMBR-e bit će građanima na raspolaganju za pomoć, istaknuo je Krstičević, stoji na kraju priopćenja.

Autor/H/B.B./Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI