Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu 7. i 8. rujna na zagrebačkome Trgu bana Jelačića sudjelovat će i britanski glumac i producent Dan Richardson, vegan, zagovornik očuvanja životinjskih vrsta i doživotni ambasador ugledne međunarodne zaklade Born Free koja promiče politiku očuvanja vrsta i prava životinja.

Svoj dolazak na popularan hrvatski festival ovaj aktivist najavljuje jumbo plakatima s porukama: “Kada kažem dobrota, mislim na veganstvo” i “Kada kažem pravda, mislim na veganstvo”. Iste poruke, ali i na engleskom jeziku, dijelit će se putem društvenih mreža.

U dvodnevnom programu od čak 22 radionice kuhanja i predavanja na ZeGeVegeu, Dan Richardson održat će u petak 7. rujna predavanje “Zašto sam postao vegan?”, kroz koje će objasniti svoje motive za prelazak na veganstvo i što mu ono znači. Još jedan od razloga njegova dolaska u Zagreb je snimanje dokumentarnog filma o veganskom pokretu u svijetu, u koji želi uključiti i Hrvatsku.

Također, tijekom boravka u Zagrebu, Richardson će, u organizaciji izdavačke kuće Planetopija, predstaviti svoj rad na zaštiti prava životinja i novu knjigu u izdanju te izdavačke kuće “Kako postati vegan”. Riječ je o knjizi punoj korisnih podataka, savjeta i recepata, koja će svakome olakšati prijelaz na veganstvo, neovisno želi li biti vegan zbog dobrobiti životinja, okoliša, održivosti ili zdravlja.

Richardson je glumio u filmovima “Kill Kane”, “Retribution”, “The Harsh Light of Day”. (Hina)

Foto/prijatelji-zivotinja.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI