BRANITELJI STUP MORH-a! Banožić s novim vodstvom Hrvatskog generalskog zbora o budućoj suradnji

BRANITELJI STUP MORH-a! Banožić s novim vodstvom Hrvatskog generalskog zbora o budućoj suradnji

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u četvrtak s novim vodstvom Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) i razgovarao o dosadašnjoj suradnji te mogućnosti intenziviranja suradnje u budućnosti u skladu s aktualnom transformacijom strukture i načina djelovanja HGZ-a, izvjestio je MORH.

Razgovaralo se i o Leksikonu hrvatskih generala u kojem će biti pregled svih generala Hrvatske vojske, a čija izrada je pri kraju.

Uz predsjednika Hrvatskog generalskog zbora umirovljenog general-bojnika Marinka Krešića, na sastanku su sudjelovali: počasni predsjednik HGZ-a general zbora Pavao Miljavac, zamjenik predsjednika HGZ-a general-bojnik Ljubo Ćesić te potpredsjednici HGZ-a general-pukovnik Mladen Kruljac i brigadni general Frane Tomičić.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji Ministarstva obrane s Hrvatskim generalskim zborom s osvrtom na mogućnosti intenziviranja suradnje u budućnosti nastavno na imenovanje novog predsjednika i u skladu s aktualnom transformacijom strukture i načina djelovanja HGZ-a, navodi se u priopćenju MORH-a.

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima sastao se u četvrtak 24. veljače 2022. godine u Ministarstvu obrane s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora | Foto: MORH/ F. Klen


Ministar Banožić zahvalio je na podršci koju mu daje Hrvatski generalski zbor istaknuvši kako su branitelji stup Ministarstva obrane. Čestitao je generalu Krešiću na imenovanju te izrazio podršku budućim aktivnostima HGZ-a rekavši da je Ministarstvo obrane zahvalno za dosadašnju suradnju te otvoreno za nove zajedničke projekte.

“Dijelimo zajedničke interese i vrijednosti i vjerujem da ćemo u budućnosti razmjenom ideja uz iskustvo i znanje naših generala doprinijeti zajedničkom cilju, a to je razvoj i modernizacija Hrvatske vojske i hrvatskog obrambenog i sigurnosnog sustava u cijelosti”, istaknuo je Banožić.

General Krešić osvrnuo se na planirane aktivnosti i novi ustroj HGZ-a istaknuvši kako žele sudjelovati u razvoju i praćenju te provođenju javnih politika, a prije svega u području sigurnosti i obrane.

“Ustrojit ćemo Centar za istraživanje i analize i Vijeće za strateška pitanja, tijela koja će se između ostalog baviti pitanjima sigurnosnih prijetnji, vanjske sigurnosne politike, sigurnosne i obrambene politike i drugim pitanja od strateškog interesa”, rekao je general istaknuvši kako će Hrvatski generalski zbor izradom studija, prosudbi i analiza biti most između struke, javnosti i donositelja političkih odluka.

Sastanku su uz ministra Banožića nazočili: glavni savjetnik ministra obrane general-bojnik Željko Živanović, savjetnik ministra obrane za vojna pitanja brigadni general Perica Turalija, ovlašten za obavljanje poslova glavnog savjetnika Petar Barać i posebna savjetnica ministra obrane za medije Ivana Franić, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI