Pavo Baotić: “Naši članovi ulažu svoj trud i rad u proizvodnju domaćih proizvoda. Nemamo se namjeru predati jer Slavonija je u teškoj situaciji “

Pavo Baotić: “Naši članovi ulažu svoj trud i rad u proizvodnju domaćih proizvoda. Nemamo se namjeru predati jer Slavonija je u teškoj situaciji “

Već petu godinu za redom organiziramo dane Slavonije u Zagrebu i to je već postala tradicija ,rekao nam je Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija iz Bošnjaka.

“Svih ovih pet godina predstavljamo domaću proizvodnju. Naši članovi ulažu svoj trud i rad u proizvodnju domaćih proizvoda. Nemamo se namjeru predati jer Slavonija je u teškoj situaciji i želja nam je da još više branitelja okupimo u udrugu, jer i za njih je bolje da se bave proizvodnjom domaćih proizvoda.”

Udruga prema statu okuplja branitelje i članove njihovih obitelji pa tako su već članovi i unuci branitelja, a svi moraju imati registrirane obrte ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Prve dane Slavonije smo imali nakon katastrofalnih poplava 2014. godine i tada su nam se javili i drugi izvan Slavonije ,kaže nam Pavo Baotić. “Rekli su da su i oni pomagali Slavoniji kad je bilo potrebno da se saniraju posljedice poplave, pa smo odlučili da i njih primimo u udrugu.”

Udruga sličnu manifestaciju provodi u Rijeci, Puli i Zadru pod nazivom “Domaće je domaće”, a od ove godine je pokrenut novi projekt pod nazivom “Zeleno i plavo”.

Naša suradnja s uredm branitelja u Zagrebu je odlična, kaže Baotić, a drago nam je da nas je i Ministarstvo branitelja kontaktiralo u pripremi novog Zakona o braniteljima. Što se tiće naših projekata drago nam je da nam je i Hrvatska gospodarska komora uz nas a od njih očekujemo još veću suradnju.

Članovi udruge poručuju Zagrepčanima – dođite i opskrbite se za zimu sa slavonskim proizvodima.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI