NEZAUSTAVLJIV DVOJAC Braća Sinković u polufinalu Svjetskog veslačkog kupa

NEZAUSTAVLJIV DVOJAC Braća Sinković u polufinalu Svjetskog veslačkog kupa

Nezaustavljivi dvojac, braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u petak u polufinale dvojca na 3. Svjetskom veslačkom kupu u talijanskoj Sabaudiji.

Najboljim vremenom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, Martin i Valent Sinković osigurali su izravni plasman u finale posljednje, treće regate Svjetskoga kupa.

Braća Sinković su bili uvjerljvo najbrži u svojoj kvalifikcijskoj skupini s vremenom 6:31.87, 14 sekundi brži od drugoplasirane britanske posade koju čine James Vogel i Ryan Todhunter (6:45.00).

“Gotova je prva utrka, zadovoljni smo kako smo odveslali i što smo pokazali. Uvijek je prva utrka nakon dugo vremena teška, ali moram priznati da smo zadovoljni. Lijepo je vrijeme tu u Sabaudiji, dobra je staza i uživamo u veslanju. Nadamo se da ćemo tako odraditi i finale i da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu na zadnjoj provjeri prije Tokija”, rekao je Martin Sinković.

“Bila je stvarno dobra utrka, nismo dugo nastupali pa uvijek bude malo teža fizički, ali dobro smo odveslali. Zadovoljni smo, sve ide po planu i očekujemo da ćemo u finalu imati dobru utrku s nekoliko dobrih protivnika tako da neće biti lagano. To nam je svakako i cilj, da imamo jednu jako utrku i zadnju provjeru pred Olimpijske igre”, rekao je Valent Sinković.

Patrik i Anton Lončarić su bili treći u svojoj skupini s vremenom 6:46.99, dok su prvo mjesto zauzeli Talijani s vremenom 6:40.60. Prve dvije posade idu izravno u polufinale, dok treći iz svake posade ide u repasaž. Polufinale i repasaž su na raspredu u subotu od 9:48 sati.

Autor/ Totalno/ Izvor/ HRT/ Foto: Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI