TREBA LI BEROŠ I BOŽINOVIĆU I PLENKOVIĆU PREPORUČITI EDUKACIJU EPIDEMIOLOGA?

TREBA LI BEROŠ I BOŽINOVIĆU I PLENKOVIĆU PREPORUČITI EDUKACIJU EPIDEMIOLOGA?

Nama u Hrvatskoj odjednom stiže drugi val koronavirusa i to u vrijeme predizborne kampanje. Očito ankete ne govore u prilog HDZ-u koji je mislio baš na koroni zaraditi neke dodatne bodove, pa se treba proglasiti novi val, a vrlo vjerojatno da prvi val virusa nikada nije niti otišao, već se samo prikrio. No, izbore bi trebalo održati isto kao što su održani i unutarstranački izbori HDZ-a u jeku najžešće pandemije.

Predsjednik Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je danas kako njegov suradnik premijer Andrej Plenković nije u opasnosti od koronavirusa jer nije bio u bliskom kontaktu s oboljelom osobom na teniskom turniru u Zadru. No, dok nam Božinović upućuje stalne preporuke i kritizira nas za veliko opuštanje, njegov premijer Plenković grli suradnike u kampanji a tako i cijeli Nacionalni stožer pa se pitamo, koga on to zafrkava? I tu se u svemu Božinović upleo u jednu veliku koordiniranu mrežu neistina. Na novinarsko pitanje o rukovanju političara Božinović je odgovorio da njega nismo mogli vidjeti da se rukuje, a to je rekao i za Plenkovića. No, hvala Bogu postoji televizija i svi ostali mediji kojima ništa ne promakne pa smo se nagledali Plenkovićevi rukovanja i Božinovićevi tapšanja.

Onda ko iz topa opali Ivan Anušić koji demantira sam svoju raniju izjavu da je jedna od opcija odgoda izbora, ali svemogući Božinović i po novom “trabant” Jandroković kako ga od milja zovu razni političari i njegovi stranački kolege, ga ne slušaju i kažu da ne postoje nikakve indikacije da bi se izbori odgodili. Dakle, ako je i bilo želje iz HDZ-a da se izbori odgode za sada nema valjanog razloga za to. A što se tiče rukovanja valjalo bi za političare organizirati prvo jednu edukaciju, a drugo Beroša da ih lupa po prstima govoreći koliko rukovanje u ovakvoj situaciji nije dobro.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI