Božinoviću nije logično da Zoran Mamić može prijeći granicu; Zoran Mamić odgovara: “još uvijek sam slobodan čovjek, mogu ići kud i kad hoću”

Božinoviću nije logično da Zoran Mamić može prijeći granicu; Zoran Mamić odgovara: “još uvijek sam slobodan čovjek, mogu ići kud i kad hoću”

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je u srijedu kako mu nije logično da pravomoćno osuđeni bivši trener GNK Dinamo Zoran Mamić može prijeći državnu granicu dodajući da je policija postupila sukladno pravilnicima koji reguliraju rad granične policije, a Zoran Mamić kaže da je još uvijek slobodan čovjek i da može ići kud i kad hoće dok se ne steknu svi preduvjeti da ide na odsluženje kazne.

”Policija je postupila jedino kako je mogla, a je li Zoran Mamić mogao i trebao dobiti neku mjeru na sudu, to je treća grana vlasti. Meni osobno to nije logično, ali to nije stvar policije jer policija u ovom slučaju nije imala nikakvu osnovu da postupi drugačije od onoga kako je postupila, a to je da odradi posao sukladno pravilnicima i postupcima koji reguliraju rad granične policije”, kazao je Božinović na novinskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zoran Mamić je u utorak otputovao u Bosnu i Hercegovinu iz koje se vratio u Hrvatsku u srijedu ujutro nakon što je, kako je kazao, posjetio brata Zdravka Mamića kojeg nije vidio sedam mjeseci.

“Jutros sam ušao, ne znam koliko je bilo sati točno, na granični prijelaz Bijača, najbliži granični prijelaz u Međugorju sam ušao u Hrvatsku, rekao je za HTV, a novinarima televizije N1 je objasnio da je još uvijek slobodan i da može ići gdje hoće. Ja sam još uvijek slobodan čovjek, mogu ići kud i kad hoću dok se steknu svi preduvjeti da idem na odsluženje kazne”, rekao je Mamić.

“Otišao sam sada dok imam priliku, dok se sva procedura ne sprovede”, kazao je Zoran Mamić, dodajući kako mu je “teško odgovoriti” na upit planira li ponovno ići u BiH.

“Sada mogu putovati i završavati stvari, naravno da trebam napraviti preduvjete da bih mogao ići služiti kaznu da se pobrinem za obitelj, za djecu, za unuku, za mamu, ima dovoljno posla”, kazao je Zoran Mamić za televiziju N1.

Na pitanje jesu li ga iznenadile pretpostavke da će napustiti Hrvatsku, izbjeći služenje kazne, rekao je: “Ma dobro, to je klasično naše hrvatsko, uvijek se traže nekakve teorije zavjera ili ne znam čega. Ja sam rekao i stojim kod toga da se ne osjećam krivim, da kaznu prihvaćam, da kad se ispune svi uvjeti za izvršenje kazne, ja ću kaznu služiti. I naravno da ću se boriti, kao što bi se borio i svaki drugi čovjek svim mogućim pravnim sredstvima. Da ne nabrajam, od Ustavnog pa Međunarodnog suda, da pokušamo učiniti što je moguće. To je ljudski i to je jedino normalno. Ne mislim se predati i ne mislim vegetirati. To je jednostavno borba, i ako bude, i kada bude služenje kazne, bit će služenje kazne”, rekao je.

Na pitanje hoće li ono biti u Hrvatskoj, odgovara da ne želi prejudicirati.

“Još je otvorena situacija s obzirom na sadašnje događaje. Svi vidimo što se događa. Ja puno stvari znam. Ne mogu govoriti o detaljima, ali puno stvari znam. Znam da je ovo što se piše u medijima od strane mog brata istinito. Hoće li to sada uroditi plodom za nas, ili neće, o tom potom. Vidjet ćemo, poručio je Zoran Mamić za HRT.

Izvor/ N1/ HRT/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI