Božinović: U petak sastanak s ugostiteljima i glazbenicima

Božinović: U petak sastanak s ugostiteljima i glazbenicima

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je za petak sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite s predstavnicima ugostitelja i glazbene industrije, na kojem će razgovarati o daljnjim koracima u suzbijanju epidemije koronavirusa.

“U petak je planiran sastanak s predstavnicima ugostiteljske djelatnosti i glazbene industrije, kako bi se dogovorili daljnji koraci i mjere u borbi protiv koronavirusa u ta dva za hrvatsko gospodarstvo važna segmenta”, rekao je Božinović u srijedu na sjednici Vlade.

Blagi porast upozorenja

Božinović je izvijestio da je proteklog tjedna obavljeno 19.678 nadzora, a inspektori su izdali 1179 upozorenja, što je blagi porast upozorenja u proteklih tjedan dana. Izdana su i dva prekršajna naloga zbog nepridržavanja fizičke distance na dva koncerta.

Od zadnje sjednice Vlade Stožer je donio deset novih odluka na prijedlog stožera civilne zaštite Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Brodsko-posavske i Zadarske županije te je produljeno trajanje mjera iz odluka o nužnim epidemiološkim mjerama za idućih 14, odnosno 30 dana.

Stožer je donio nove odluke na prijedlog stožera Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije za područje općine Đulovac te Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, kojom su zabranjeni izlasci štićenika iz ustanova socijalne skrbi i zabranjena je posjeta domovima za starije i nemoćne.

Zaposlenicima zdravstvenih ustanova, vrtića, škola i pružateljima socijalnih usluga preporučeno je da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba.

Ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 21 sat za područje općine Đulovac, a na svim okupljanjima obvezno je pridržavanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitnih maski i vođenje evidencije prisutnih.

Sportska natjecanja održavaju se bez prisutnosti gledatelja. Privremena zabrana prelaska preko graničnih prijelaza iz zemalja koje nisu članice EU-a produljena je do 15. listopada. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI