Božinović: U ovom trenutku, što se tiče operativnih snaga civilne zaštite, njih je oko 16.000 na terenu

Božinović: U ovom trenutku, što se tiče operativnih snaga civilne zaštite, njih je oko 16.000 na terenu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović informirao je o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„U proteklom razdoblju fokus rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bio je na produžavanju određenog broja mjera koje su istjecale, s obzirom da su bile donesene u ožujku. Iste će, u danima koji slijede, biti znatno promijenjene“,  izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade voditelj Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Također, izdvojio je pojedine odluke koje smatra izrazito bitnima. Radi se o odluci o pojačanoj kontroli kod pružatelja usluga u sustavu socijalne skrbi, putem formiranja timova za kontrolu provedbe uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. „Oni su formirani u svim županijskim centrima i to više njih, koji svakodnevno obilaze i prate provedbu zadanih uputa“, pojasnio je ministar Božinović.

Istaknuo je i odluku kojom je otvorena mogućnost županijama, odnosno županijskim stožerima civilne zaštite, da predlože ukidanje mjere zabrane napuštanja prebivališta unutar županija, koju su skoro sve županije iskoristile s određenim specifičnostima, a pogotovo županije koje u svom sastavu imaju otoke koji su više naseljeni te odluku o uvođenju izvanredne pomorske teretne linije Zadar- Ancona.

Na samom kraju svoga obraćanja, ministar Božinović obavijestio je o stanju na terenu: „Jutros je sletio zrakoplov sa oko 57 tona opreme, koja je već prevezena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite. U ovom trenutku, što se tiče operativnih snaga civilne zaštite, njih je oko 16.000 na terenu“.

Premda su donesene odluke pridonijele postupnom ublažavanju mjera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje poziva na poštivanje zadanih mjera i upozorava građane da nema opuštanja, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI