Ministar Božinović: “Ne postoji opasnost od stvaranja novog migrantskog koridora preko naše obale”

Ministar Božinović: “Ne postoji opasnost od stvaranja novog migrantskog koridora preko naše obale”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je odbacio mogućnost fomiranja nove migrantske rute preko hrvatske obale te na početku turističke sezone odaslao poruku o sigurnosti Hrvatske kao turističke destinacije na čijim granicama ne bi trebalo biti većih prometnih gužvi.

“Ne postoji opasnost od otvaranja novog migrantskog koridora preko naše obale. Zahvaljujući tehničkoj opremljenosti i brodovima, vidimo svako plovilo koje ulazi u hrvatske teritorijalne vode”, poručio je Božinović u izjavi medijima u sklopu konferencije posvećene sigurnosti gradova.

Istaknuo je kako je Hrvatska prepoznata kao sigurna turistička destinacija i ove godine u kojoj bilježimo 10-postotno povećanje dolazaka turista u odnosu na prošlogodišnju rekordnu sezonu.

Ministar Božinović je odbacio i opasnost od velikih prometnih gužvi na državnoj granici, podsjetivši da su Hrvatska, Slovenija i Mađarska dogovorile mogućnosti prelaska sa sustavne na ciljanu kontrolu granice u razdoblju od 15. ožujka do 31. listopada ove godine.

“Siguran sam da će granična policija, kada primjena sustavne kontrole bude zaprijetila većim gužvama, prijeći na ciljanu kontrolu”, rekao je Božinović.

Novinare je zanimao i ministrov komentar o pripadnicima Islamske države u novom valu migranata izbjegličke rute koja je iz Grčke stigla do Bosne i Hercegovine. “Imamo intenzivnu komunikaciju s nadležnim službama u BiH i razmjenjujemo sve potrebne informacije”, rekao je.

Podsjetio je i da je u Zadru nedavno otvoren poseban Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018. koji će olakšati poslove policije vezano uz strane turiste. “Veliki događaji i festivali bit će posebno sigurnosno popraćeni. Spremni smo ako treba i u roku od 24 sata pregrupirati snage i poslati ih tamo gdje je potrebno”, rekao je ministar Božinović. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI