Davor Božinović postao omiljeno lice koje ulijeva sigurnost i koje poručuje da nema mjesta panici ali ima oprezu

Davor Božinović postao omiljeno lice koje ulijeva sigurnost i koje poručuje da nema mjesta panici ali ima oprezu

Svako vrijeme nosi svoje, a vrijeme u kojem se nalazimo donosi i ljude za koje se vežemo i koji nam predstavljaju svijetlo na kraju tame koja nas obuzima. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je ujedno i šef Nacionalnog stožera Civilne zaštite postao je čovjek koji se zajedno sa svojom ekipom željno očekuje na malim ekranima dva puta dnevno.

Činjenica je da Božinović svoju dužnost obavlja i više nego odlično. Činjenica je da je bez iskustva u takvim situacijama, pokazao da se odlično nosi s povjerenom ulogom. Mirno ali vrlo sugestivno prenosi odluke stožera a istovremeno je kao ministar unutarnjih poslova odlično posložio rad svog područja nadležnosti.

Na krizu oko koronavirusa nadovezao se i potres koji je razbio metropolu što je bio još jedan teret odgovornosti za Božinovića ali je i taj posao odradio odlično. Policija je uz vatrogasce i vojsku obavila svoj zadatak odlično u razrušenom i ranjenom Zagrebu i sve to u sjeni epidemije što je kompliciralo ionako kompliciranu situaciju.

Uglavnom Davor Božinović je postao omiljeno lice koje ulijeva sigurnost i koje poručuje da nema mjesta panici ali ima oprezu. Vrijeme koje došlo je predstavilo u jednom posebnom svijetlu ministra unutarnjih poslova a i on je isto to vrijeme iskoristio kako bi pokazao svoju punu vrijednost koju da nije ovoga nesretnog vremena možda nikad ne bismo upoznali.

Nositi se s epidemijom i potresom na takav način nije baš uobičajeno, mada nam se ponekad učini da je Božinović prepun takvog iskustva.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI