Ministar Božinović: “Djeca i roditelji u Vukomercu sigurni,  policija istu večer reagirala promptno i vrlo profesionalno”

Ministar Božinović: “Djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, policija istu večer reagirala promptno i vrlo profesionalno”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja, istaknuo je Božinović u izjavi novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Ustvrdio je kako je policija istu večer reagirala promptno i vrlo profesionalno, bile su uključene razne policijske postrojbe, sve do interventne i specijalne policije, i vrlo brzo privele osumnjičene osobe i prepratile ih pritvorskom nadzorniku.

Na novinarski upit o činjenici da je na jednoj vukomeračkoj adresi prijavljena čak 91 osoba, Božinović je rekao kako je to nešto što treba provjeriti i da nije upoznat s tim podatkom.

Odgovarajući na pitanje je li bilo moguće prevenirati taj slučaj s obzirom da je tamo i prije bilo izgreda, Božinović je rekao kako policija pokriva Hrvatsku u mjeri i broju policajaca koje ima. Smatramo da je taj broj optimalan, iako se negdje može i povećati u skladu s internim procjenama.

Neki od počinitelja su policiji već poznati, s njima su obavljani obavijesni razgovori, no činjenica je da policija ne može tek tako ulaziti u obiteljske kuće jer je potrebno odobrenje pravosudnih instanci.

Vjerojatno se u tom trenutku nije vidjela potreba za takvim postupanjem, ocijenio je ministar. Važno je da nitko nije ranjen, a incidenti toga tipa se, nažalost, mogu dogoditi, dodao je.

Podsjetio je kako se u svijetu oružani incidenti događaju manje više svuda, a hrvatska je prednost je da su naše institucije učinkovite i u preventivnom i u represivnom dijelu.

Ulagat ćemo maksimalne napore da se svi dijelovi društva i Hrvatske uključe u podizanju svijesti i stvaranju sigurnosne kulture, poručio je.

Nešto smo naučili i iz ovog incidenta i naši zaključci će se primijeniti kao mogućnost unaprijeđenja u radu policije. Policija prednjači u preventivnim akcijama u svim linijama policijskog rada i to će činiti i dalje i jamčiti sigurnost, naglasio je Božinović.

Tekst i video/Hina/Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI