Božinović: Nećemo imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi

Božinović: Nećemo imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je kazao da MUP neće imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi, odgovarajući na novinarska pitanja što je policija poduzela u povodu posljednjeg slučaja obiteljskog nasilja koji je dospio u javnost, odnosno kako zaštititi majku i obitelj od mogućeg novog nasilja.

“Siguran sam da je hrvatska policija među onim institucijama koja je i po prirodi posla i po organizaciji i edukaciji ona koja prednjači u zaštiti svih žrtava obiteljskog nasilja. Dogodi se nekad da se i ne postupi onako kako bi trebalo pa će u posljednjm slučaju protiv jedne policijske službenice zbog nedoličnog ponašanja biti pokrenut disciplinski postupak, a također i protiv jednog službenika s obzirom na neodgovorno i nesavjesno obavljanje dužnosti.

Institucija koja se u svim tim pitanjima najviše angažira i procesuira svoje djelatnike je MUP, odnosno policija. Nećemo imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi”, rekao je Božinović, odgovarajući na novinarska pitanja u Petrinji gdje je gostovao na tribini “Humani aspekti integracije tražitelja azila u hrvatsko društvo”.

Prema pisanju medija, bivši policajac uvjetno je pušten iz zatvora, gdje je bio zbog obiteljskog nasilja, kako bi bio s djecom dok im je majka u bolnici na operaciji. No, pijan je pretukao 14-godišnju kćer koja se morala spašavati skačući s balkona i trčanjem po ulici, a sve je gledao njezin sedmogodišnji brat. Majka djevojčice tvrdila je kako je policija reagirala prekasno, baš kao i susjedi, koji su rekli da je policiji trebalo više od sata da stigne do mjesta gdje je otac tukao kćer.

Za novi Zakon o sigurnosti prometa Božinović je kazao da se još nalazi u e-savjetovanju, odnosno da se prikupljaju mišljenja i osvrti svih zainteresiranih na prijedlog, nakon čega će se početkom ožujka sumirati mišljenja i vidjeti o kakvim se prijedlozima radi.

Nakon što se na sve prijedloge dadu odgovori, postupak će se nastaviti, kazao je ministar. Dodao je kako je MUP pogodio trenutak kada ići s novim zakonom, učinio dobar materijal iako ništa još nije “zacementirano” pa su izmjene i poboljšanja moguća, zaključio je Božinović. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI