Ministar Božinović i glavni ravnatelj policije Milina o Brkiću: Postoji politička volja da se istraži sve u slučaju Milijana Brkića

Ministar Božinović i glavni ravnatelj policije Milina o Brkiću: Postoji politička volja da se istraži sve u slučaju Milijana Brkića

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u nedjelju je komentirao slučaj Milijana Brkića te rekao kako postoji apsolutna politička volja da se sve istraži i naglasio da slučaj nema veze s HDZ-om.

“Sve što je u ovom trenutku u opticaju je nešto što leži na institucijama koje su neovisne, koje sve što se postavlja kao pitanje trebaju razriješiti, tako da to nema veze niti s pojedincima niti sa strankama. Postoji apsolutna politička volja da se sve istraži na način da se stvori i okvir i volja od strane najviših instanci vlasti”, izjavio je ministar Božinović u Mariji Bistrici gdje je u nedjelju bio na hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.

Božinović je rekao da će policija u skladu sa zakonom sve istražiti.

Dodao je da slučaj nema veze s HDZ-om.

Ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je da je osnovana posebna radna skupina.

“Budite uvjereni, hrvatska policija će napraviti sve što je u njenoj nadležnosti. Moram naglasiti da nikada nije bilo nikakvih političkih pritisaka što se tiče rada hrvatske policije. Pa i u ovom zadnjem slučaju hrvatska policija je promptno reagirala odmah kad je došlo do kompromitacije posebnih dokaznih radnji. Radimo kriminalističko istraživanje i o svemu ćete biti upoznati”, rekao je Milina koji je na novinarsko pitanje je li još 2011. bilo istrage odgovorio da su sve komunicirali na saborskom odboru.

“Hrvatska policija je tada sve informacije do kojih je došla u operativnom radu dostavila tada nadležnom državnom odvjetništvu. Tako da ćemo i sada u suradnji s odvjetništvom ponovno dostaviti sve te operativne informacije koje imamo”, odgovorio je Milina. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI