Ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina: Policija uhitila Britanca osumnjičenog za ubojstvo na Zrću

Ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina: Policija uhitila Britanca osumnjičenog za ubojstvo na Zrću

Policija je u splitskoj zračnoj luci u četvrtak ujutro uhitila britanskog državljanina osumnjičenog za jučerašnje ubojstvo sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestili su javnost ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Ministar Davor Božinović je u izjavi potvrdio današnje uhićenje u Splitu osumnjičenika za ubojstvo Britanca na Zrću, a Milina je istaknuo kako je na festival na Zrću bilo poslano 40 policajaca.

“Hrvatska policija je djelovala promtno i profesionalno tako da je već oko 6 sati navečer identificirala osumnjičenu osobu, a jutros je ona uhićena u Splitu. Pokazujemo da je hrvatska policija operativna i profesionalna”, rekao je ministar, čestitavši svim kolegama na brzoj identifikaciji osumnjičenika.

Na pitanje je li u pozadini jučerašnjeg ubojstva Britanca na Zrću bilo “dilanje droge”, glavni ravnatelj policije Milina rekavši tek da “hrvatska policija utvrđuje sve okolnosti i navode koji su bili u medijima i provodi opsežno istraživanje”.

Ministar Božinović i ravnatelj policije Milina izjavu medijima su dali nakon konferencije o sigurnosti gradova na kojoj su gradonačelnici upoznati s mogućnošću povlačenja sredstava iz EU fondova za projekte sigurnosti europskih gradova.

“Oko tri puta će se povećati europski proračun za sigurnost gradova u sljedećem financijskom razdoblju. Oko 12,5 milijardi eura se do sada izdvajalo za urbanu sigurnost, no u idućem razdoblju to će se povećati na 33 milijarde”, rekao je Božinović i pozvao gradonačelnike da pripreme projekte kojima će aplicirati na povlačenje sredstava iz EU fondova namijenjenih sigurnosti gradova. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI