Ministar Davor Božinović: Zaštita granica prioritet EU, ali i pomoć policijama Albanije i BiH

Ministar Davor Božinović: Zaštita granica prioritet EU, ali i pomoć policijama Albanije i BiH

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ) istaknuo je u četvrtak u Bukureštu da je zaštita granica prioritet Europske unije, ali i da se moraju učiniti napori kako bi se pomoglo jačanju policijskih snaga Albanije i BiH, prijateljica Salzburškog foruma, kojima prolazi glavnina novog migrantskog vala.

Uoči Foruma Božinović je održao i bilateralni sastanak s austrijskim kolegom Herbert Kickleom s kojim se usuglasio da cijela Europa mora zajednički raditi kako se ne bi ponovila najveća migrantska kriza iz 2015.

Foto/MUP

Ministar Božinović je naglasio kako je smisao sastanka te neformalne skupine zemalja srednje i istočne Europe koja potiče suradnju u pitanjima vezanim za unutarnju sigurnost bila “rasprava o pitanjima od zajedničkog interesa, prije svega migracijama koje sve više zauzimaju vrh dnevnih redova svih institucija Europske unije i drugih pridruženih foruma”.

“S austrijskim kolegom Kicklom razgovarao sam o predstojećem austrijskom predsjedanju gdje mi je ukazao na činjenicu da će prioritet predsjedanja naših prijatelja iz Austrije biti na zaštiti vanjske granice Europske unije. To je ujedno i hrvatski interes jer Hrvatska ima najdužu kopnenu granicu EU prema državama ne članicama”, kazao je Božinović. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI