Božinović: Ratni zločini postali prioritet kada smo preuzeli odgovornost za resor

Božinović: Ratni zločini postali prioritet kada smo preuzeli odgovornost za resor

Na Memorijalu “Šimo Đamić”, natjecanju policijskih službenika, novinari su ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića pitali za komentar izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da pravosuđe treba slušati narod, a on je uzvratio kako nije na njemu da komentira izjavu predsjednice.

“Ja vam mogu reći da kada govorimo o istraživanjima za ratne zločine, kad smo preuzeli odgovornost za ovaj resor poslušali smo prije svega našu unutrašnju savjest, pa ako hoćete i glas naroda utoliko što smo ratne zločine stavili kao jedan od prioriteta. Na žalost to nije bio slučaj prije ove postave u ravnateljstvu kada govorimo o vukovarsko-srijemskoj policijskoj upravi. Posebni timovi se s time bave i rezultati su tu”, rekao je Božinović.

Upitan o puštanja na slobodu pet mlađih punoljetnika osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloljetnice u Zadru, ministar Božinović je rekao da ne može komentirati odluke pravosuđa.

“Ja ne mogu, kao što nitko ne može komentirati pojedine odluke pravosuđa. Meni je u ovom i svim drugim slučajevima najvažnije kad dobijem izvješće, a u ovom slučaju sam dobio izvješće, da je policija postupala strogo u skladu sa zakonom”, rekao je Božinović.

Vezano uz najavljene prosvjede zbog sudske odluke u ‘zadrskom slučaju’ Božinović je podsjetio na Zakon o javnom redu i miru rekavši da je policija logistika svim građanima. Po njegovim riječima u tom slučaju policija će postupiti rutinski, tako da se javni skupovi odvijaju na način da se ne ugroze mir i sigurnost.

Autor/ Hina/ Totalno.hr/ Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI