Božinović potvrdio zapljenu više od pola tone kokaina u Rijeci: “Nama je u interesu da kriminalnim skupinama pošaljemo poruku da Hrvatska nije lagan orah”

Božinović potvrdio zapljenu više od pola tone kokaina u Rijeci: “Nama je u interesu da kriminalnim skupinama pošaljemo poruku da Hrvatska nije lagan orah”

Potpredsjednik Vlade i Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u utorak navečer za RTL Danas da je više od pola tone kokaina u riječkoj luci zaplijenila policija zajedno s carinskom upravom, istaknuvši da je za takvu akciju bila ključna stručnost, educiranost i posvećenost poslu hrvatske policije.

“Definitno je ovo velika akcija, vjerojatno jedna od serijskih akcija koja je najveća…Ne znam puno detalja, znam da je samo u posljednjih par mjeseci je 635 kilograma kokaina policija zajedno s Carinskom upravom zaplijenila što je nevjerojatan rezultat”, rekao je ministar.

Ministar Božinović je istaknuo kako je za takvu akciju bila ključna stručnost, educiranost i posvećenost poslu hrvatske policije.

‘To je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e. Sudjelovala je Carinska uprava, to je jedan zajednički posao i dečki rade stvarno u jednoj sinergiji koja daje rezultate i po kojoj smo prepoznati’,  istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za RTL Danas.

U riječkoj luci palo je čak pola tone kokaina na ulici vrijednog čak 20 milijuna eura. Doznaje se da je droga bila u kontejnerima na terminalu odakle je kamionima trebala ići diljem Europe. Akcija policije i carine trajala je više od mjesec dana, a droga je pronađena u više pošiljaka. Ovo bi mogla biti treća najveća zapljena kokaina u Hrvatskoj – lani je u Pločama pronađeno 600 kilograma, a rekordna je još uvijek zapljena u Rijeci iz 1999. kada je otkriveno 660 kilograma kokaina, piše RTL Danas.

Ministar je rekao kako će sutra policija na konferenciji za novinare iznijeti detalje akcije, uključujući koliko je ona trajala te je dodao kako je njemu kao ministru najbitnije da rade dobar posao.

“Kriminal je proširen diljem Europe, na globalnoj razini. Međutim, ono što je dobro za nas je da imamo policiju koja se već toliko pozicionirala da praktički kad su neke veće akcije policija rukovodi njima. Tim akcijama se rukovodi iz Ravnateljstva hrvatske policije. To govori o stupnju povjerenja da će akcija u konačnici rezultirati ovakvim rezultatima”, kazao je Božinović te dodao: “Nažalost takva je situacija svugdje u svijetu, u Europi pogotovo. Nama je u interesu da kriminalnim skupinama pošaljemo poruku da Hrvatska nije lagan orah i neće biti”.

Izvor/ RTL Danas

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI