Božinović: Potpisivanje Memoranduma o suglasnosti između MUP-a i DEA-e snažna potpora radu naše kriminalističke policije

Božinović: Potpisivanje Memoranduma o suglasnosti između MUP-a i DEA-e snažna potpora radu naše kriminalističke policije

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je potpisivanje Memoranduma MUP-a i američkog DEA kao snažnu potvrdu i priznanje radu hrvatske kriminalističke policije.

“Nakon pristupanja Hrvatske Programu izuzeća od viza, Memorandum je još jedan plod intenzivne suradnje s našim američkim partnerima i potvrda da SAD svrstavaju Republiku Hrvatsku među zemlje svijeta koje ispunjavaju najviše sigurnosne standarde”, kazao je Božinović.

Dodao je da je jačanje suradnje u području sigurnosti sa SAD-om kontinuirano i da je rezultat međusobnog povjerenja izgrađenog u posljednja tri desetljeća.

“Suradnja dobiva na dodatnoj važnosti upravo u današnje vrijeme kada smo svjesni da su gotovo svi sigurnosni izazovi više ili manje transgranični, transnacionalni i sve više transkontinentalni. Otvaranje regionalnog Ureda DEA-e u Zagrebu 2016. godine bilo je veliko priznanje RH u borbi protiv kriminaliteta droga, pogotovo u razbijanju kriminalnih skupina tzv. Balkanskog kartela u kojemu već bilježimo značajne rezultate i uspjehe s našim američkim partnerima”, nadodao je.

Partnerstvo SAD-a i Hrvatske snažno

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ravnateljstvo policije danas su potpisali s Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv narkotika (DEA) Memorandum o suglasnosti kojim je dodatno ojačana hrvatsko-američka suradnja u borbi protiv ilegalne trgovine drogama.

Memorandum uređuje opseg alata, od tehnoloških do razmjene informacija te oblike međusobne potpore tijekom vođenja operacija usmjerenih na suzbijanje krijumčarenja droga, kao i blisku komunikaciju u kaznenom gonjenju počinitelja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.

Izvor: Hina/Vlada/ Foto: Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI