Božinović: Postrožavanje mjera na prijedloge županijskih stožera

Božinović: Postrožavanje mjera na prijedloge županijskih stožera

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na sjednici Vlade u četvrtak izvijestio je o mjerama protiv širenja koronavirusa, koje se postrožuju do 15. travnja.

“S obzirom da epidemiološka situacija nije svugdje ista, Nacionalni stožer nove mjere dobrim dijelom uvodi na prijedlog županijskih stožera”, kazao je Božinović.

Na nacionalnoj razini do 15. travnja bit će zabranjeno treniranje u zatvorenim prostorima, osim za vrhunske sportaše, te je ograničen rad igraonica u zatvorenim prostorima.

Po novoj odluci o prelasku granica, za ulazak u Hrvatsku priznavat će se brzi antigenski testovi, koji međusobno priznaju članice EU-a, te potvrde o cijepljenju.

Nacionalni stožer jučer je dobio zahtjev Primorsko-goranske županije za strožim mjerama, o čemu će tijekom dana biti donesena odluka, a očekuje se i zahtjev Grada Zagreba.

Inspektori civilne zaštite proveli su u razdoblju od zadnje sjednice Vlade 18.885 nadzora, utvrđeno je 66 nepravilnosti.

Policija je utvrdila 206 kršenja mjera samoizolacije i četiri kaznena djela širenja zaraznih bolesti, naveo je Božinović. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI