DAVOR BOŽINOVIĆ POSTAJE “AS” U RUKAVU HDZ-a!?

DAVOR BOŽINOVIĆ POSTAJE “AS” U RUKAVU HDZ-a!?

U HDZ-u pripreme za parlamentarne izbore u punom su jeku. Na kapaljku za sada dolaze vijesti o listama i budućim nositeljima lista kao i imenima onih koji će te liste popuniti. Jedno vrlo bitno ime za HDZ koje se nazire Plenkoviću je svakako Davor Božinović. Vjerujemo da on razmišlja kao i mi i da neće napraviti propust da svog smirenog međunarodnog tajnika HDZ-a, ministra policije i načelnika Nacionalnog stožera podastre biračima, jer sjećanja na pandemiju korone će u vrijeme izbora biti itekako svježa.

O ministru unutarnjih poslova smo dosta već pisali na našem portalu a sada zaista zaslužuje da ga se opet sjetimo. Kako god bilo Božinović će ostati u sjećanjima kao jedan od slavne četvorke stožera koji je kormilario kroz neizvjesne dane, izbjegavajući neugodna iznenađenja. No, moramo imati na umu da je on morao trošiti snagu i pamet na dva kolosijeka. Valjalo je upravljati i s policijom koja je također ponijela veliki teret krize na svojim leđima, tako se iz dana u dan potvrđuje profesionalnost hrvatske policije, počevši od borbe protiv organiziranog kriminala.

Božinović je pokazao da zna i može. Pokazao je da sav svoj trud može pretočiti u veliki broj glasova koji će biti potrebni HDZ-u. Do sada su mnogi Božinovića u HDZ-u znali i doživljavali samo kao ministra unutarnjih poslova, kao Plenkovićevog ministra, ali uz njega se nisu vezale nikakve afere kao što je to bio slučaj s mnogima ministrima.

HDZ ima jedinstvenu priliku odlučiti hoće li ta politička stranka u skoroj budućnosti ići prema svomu zalasku ili će odlučnije djelovati u ovim teškim promijenjenim okolnostima i tako moći ponuditi hrvatskim biračima služenje u vidu daljnje demokratizacije. Stoga je najnormalnije očekivati da ćemo Davora Božinovića vidjeti kao nositelja lista a s obzirom kakvu su popularnost stekli u vrijeme pandemije korone, čini se da će mu svejedno bit u kojoj je izbornoj jedinici.

Tekst i Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI