Božinović: Poruke s prosvjeda su izvan pameti i doživjele su osudu najvećeg dijela hrvatske javnosti

Božinović: Poruke s prosvjeda su izvan pameti i doživjele su osudu najvećeg dijela hrvatske javnosti

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao je, kako su maske obvezne gdje se ne može održavati razmak te da se sve više građana odgovorno ponaša i nosi maske u zatvorenim i otvorenim prostorima te se osvrnuo na jučerašnji prosvjed protiv nošenja maski ocijenivši kako su poruke koje su tamo odaslane doživjele osudu hrvatske javnosti.

“Imate zemlje koje su uvele policijski sat, lockdown, i vidite što se događa. Problem tih striktnih mjera je što u ovom trenutku nitko ne može reći koliko dugo će trajati. Mi uz sve epidemiološke razloge i zahtjeve moramo voditi računa ne samo o ekonomiji nego i o raspoloženju u društvu, mentalnoj slici nacije. Tamo gdje vidimo da nema druge, postoje sankcije i one će se primjenjivati”, istaknuo je.

Poruke s prosvjeda su izvan pameti

Osvrnuo se i na jučerašnji prosvjed protiv nošenja maski ocijenivši kako su poruke koje su tamo odaslane doživjele osudu najvećeg dijela hrvatske javnosti.

“To je najbolja sankcija i preventivna mjera za sve stvari koje su izvan pameti koje smo jučer čuli. Ja mislim da je dobro da se čuje, da normalan svijet vidi čime smo sve okruženi”, kazao je Božinović.

Rekao je kako se mjere koje donosi Nacionalni stožer mogu i postrožiti na županijskim razinama, kao što je trenutno u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, gdje je dodatno smanjen broj osoba koje mogu nazočiti  javnim okupljanjima, svadbama i privatnim okupljanjima.

“Kod privatnih okupljanja hrvatska policija sigurno neće ići po stanovima i brojati koliko je ljudi, ali je važno da svi znaju da su privatna druženja najveći izvor zaraze. Zato pozivamo sve građane da ograniče druženja, pogotovo uoči Martinja”, poručio je Božinović.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI