Božinović: Poduzimaju se radnje u vezi bivšeg načelnika primorsko-goranske krim policije Kruneša

Božinović: Poduzimaju se radnje u vezi bivšeg načelnika primorsko-goranske krim policije Kruneša

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u srijedu da se poduzimaju radnje u vezi bivšeg načelnika primorsko-goranske krim policije Željka Kruneša, osumnjičenog za poticanje na teško ubojstvo, dodavši kako ne zna o čemu se konkretno radi s obzirom na izvide u tijeku.

“Poduzete su određene radnje od strane policije u vezi protupravnog ponašanja, iako u ovom trenutku ne bih želio prejudicirati, ne smijem – niti znam o čemu se tu konkretno radi s obzirom na izvide koji su u tijeku. Mi smo pokazali opredijeljenost, angažman i učinkovitost kada je u pitanju rješavanje protupravnih situacija, privođenje pravdi i podnošenje prijava prema osobama koje su s one strane zakona bez obzira o kome se radi,” rekao je Božinović novinarima u srijedu na pitanje u slučaju Kruneš.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv Kruneša osumnjičenog za poticanje na teško ubojstvo te mu je  određen istražni zatvor, a terete ga da je u lipnju 2015. godine u Rijeci, nagovarao drugog da počini kazneno djelo pokušaja ubojstva, no poticana osoba nije poduzela radnju kako bi to i učinila.

Božinović je naglasio kako je Hrvatska policija potpuno samostalna u svom radu.

“Mogu izraziti zadovoljstvo  da otkad sam ja na čelu Ministarstva unutarnjih poslova ne samo da je situacija s kriminalitetom po svim segmentima povoljnija nego je bila ranije već i zbog činjenice da je  razriješenost kaznenih djela  veća nego što je bila ikad,” kazao je Božinović u Divuljama.

Milina: Radi se o događaju koji se dogodio  prije pet godina 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je istaknuo kako se u vezi Kruneša radi o događaju od prije nekoliko godina.

“Radi se o događaju koji se dogodio  prije pet godina  i već su vođeni određeni postupci gdje  su određeni sudionici mijenjali iskaze  u tom postupku. Međutim mi smo sustavnim radom utvrdili osnove sumnje  zajedno s Državnim odvjetništvom i tu postoji osnovana sumnja za počinjenje nekoliko kaznenih djela  – i sad postupak ide,” kazao je Milina.

Ponovio je i kako imaju nultu stopu tolerancije na sve oblike  kažnjivih ponašanja, prevencije kriminaliteta, a posebno prema policijskim službenicima.

Po njegovim riječima, razriješenosti kaznenih djela raste posljednjih godina. “Mi smo  usredotočeni i na organizirane kriminalne skupine”, poručio je.

Na pitanje kako to da je  Kruneš smijenjen tek nakon što su mediji objavili informacije o njemu, Milin je ponovio da se radi o događaju od prije nekoliko godina te da je bilo puno provjera.

“Tu je puno postupaka, puno provjera  rađeno je  kroz godine. Mi smo sad došli i utvrdili  nove činjenice  koje su potvrdile određene sumnje  za  počinjenje kaznenih djela i  postupak je sad u tijeku,” kazao je Milina. (Hina)

Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI