U Zagrebu održane Plazma Sportske igre mladih – Ministar Božinović: “Ono što je dobro i plemenito jest osigurati djeci sport, ali i sigurnost”

U Zagrebu održane Plazma Sportske igre mladih – Ministar Božinović: “Ono što je dobro i plemenito jest osigurati djeci sport, ali i sigurnost”

Grad Zagreb još je jednom danas, 3. svibnja, postao središnje mjesto događanja sportsko-edukativnog programa, Plazma Sportske igre mladih.

Plazma Sportske igre mladih kao najmasovnija amaterska sportska organizacija promovira već 22 godine sport i sportski način života među djecom i mladima, svake godine se broj sudionika povećava te je dostigao impozantnu brojku od milijun sudionika.

Povodom održavanja Sportskih igara mladih u 2018. godini, Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Sportskih igara mladih, koji je ujedno i organizator ovog događanja, i sa partnerima pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano, usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

U sklopu ove manifestacije policija je izložila info punktove na kojima su se djeca ali i svi prisutni educirali i senzibilizirali na teme prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola te važnosti promicanja pozitivnih životnih stilova u sklopu projekta „ Zdrav za 5“.

Uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i predsjednika Plazma Sportskih igara mladih Zdravka Marića, ovom događaju također su prisustvovali i Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, Sanja Karl, izaslanica državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, te mnogi drugi uvaženi uzvanici.

Program Turneje radosti u Zagrebu započeo je Himnom koju je izveo međimurski etno pjevač Mirko Švenda Žiga

Natjecalo se 1200 djece, a kao gost iznenađenja bio je proslavljeni nogometaš Dario Srna.

Ministar Božinović mladim natjecateljima zaželio je puno sreće u natjecanju, da se uz policiju mogu osjećati sigurno jer su policajci njihovi prijatelji.


Predsjednik Zdravko Marić zahvalio se ministru Božinoviću na inicijativi za djecu i mlade koja ima za cilj, osim pravednog sudjelovanja u igrama, također educirati ih i kako se ponašati u prometu, i naglasio je neka najbolji pobjedi, a potom je uslijedilo zajedničko paljenje plamena Turneje radosti koji je zapalio ministar i predsjednik Sportskih igara mladih.

Ministar Božinović također je obišao i info punktove koje je izložila policija i iznio svoje zadovoljstvo što se inicijativa edukativnog programa MUP-a i sportske igre mladih ovom prilikom spojile i omogućile djeci i mladima da putem ovakve manifestacije stječu nova znanja i iskustva za bolji put ka njihovom odrastanju.

Cilj ovog događaja je da se kroz druženje i sport diljem Hrvatske promiče zdrav pristup životu te edukacija djece i mladih od najranije dobi pozitivnim vrijednostima, te istaknuti ovu veliku nacionalnu kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom” Plazma Sportskih igara mladih u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Foto/Božidar Bebek
Foto galerija:

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI