Božinović: Obilježavanje 30. obljetnice “Krvavog Uskrsa” na Plitvicama prošlo u skladu s epidemiološkim odlukama

Božinović: Obilježavanje 30. obljetnice “Krvavog Uskrsa” na Plitvicama prošlo u skladu s epidemiološkim odlukama

Potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, izjavio je u srijedu da je obilježavanje 30. obljetnice “Krvavog Uskrsa” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića na Plitvicama prošlo dostojanstveno i odgovorno u skladu sa svim epidemiološkim odlukama Nacionalnog stožera.

“Moj je dojam, pogotovo u onome dijelu gdje sam osobno sudjelovao, da je prošlo upravo onako kako je u Stožeru zamišljeno, onako kako i treba provesti te manifestacije. Veoma mi je žao da se 30. obljetnica nije mogla obilježiti s većim brojem ljudi, ali mislim da smo postupili odgovorno i organizirali je tako da nitko ne može prigovoriti”, rekao je Božinović na sjednici Nacionalnog stožera.

Uputa Božinovića je bila da se taj događaj mora obilježiti, te da mora biti dostojanstveno i odgovorno u skladu sa svime što poručuju s govornice Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Božinović je podsjetio da je akciju na Plitvicama prije 30 godina izvelo Ministarstvo unutarnjih poslova, pa je stoga MUP zadužen za organizaciju svega vezanog uz protokol.

“Računali smo da bi se mogao očekivati veći broj sudionika od onoga koji je propisan odlukama Nacionalnog stožera, zato smo predložili svima da pet delegacija položi vijence odvojeno”, kaže Božinović. Dodao je kako je to bilo epidemiološki opravdano te u skladu sa svim mjerama.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI