Božinović o traumi koju su doživjeli policajci dolaskom na mjesto trostrukog ubojstva: ljudsko biće ne može biti pripremljeno na jedan takav događaj

Božinović o traumi koju su doživjeli policajci dolaskom na mjesto trostrukog ubojstva: ljudsko biće ne može biti pripremljeno na jedan takav događaj

Govoreći o traumi koju su doživjeli policajci dolaskom na mjesto trostrukog ubojstva djece u stanu u zagrebačkim Mlinovima, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je ocijenio da ljudsko biće ne može biti pripremljeno na jedan takav događaj.

“Mi kroz sustav školovanja, pored obrazovne i fizičke pripreme, radimo i na psihološkoj pripremi mladih policajaca i vježbenika na terenu. Međutim, uvijek postoje ekstremne situacije gdje čovjek reagira ljudski. Zbog toga imamo posebne stručnjake koji se bave upravo takvih situacijama i daju psihološku podršku i savjete ljudima koji si imali tragično iskustvo, a kako bi što prije pripremili za povratak njihovim svakodnevnim dužnostima. Činjenica je da će oni, nažalost, pamtiti ono čemu su svjedočili u profesionalnom smislu”, zaključio je ministar policije Božinović.

Policija i tužiteljstvo su ranije priopćili da je u subotu oko 2 sata u stanu u zagrebačkim Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objave na društvenim mrežama, pronašla troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova 56-godišnjeg oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo te je prevezen na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI