Božinović o dočeku Nove godine: “Znate i sami kakva su pravila igre”

Božinović o dočeku Nove godine: “Znate i sami kakva su pravila igre”

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je na pitanje o radu ugostiteljskih obrta u novogodišnjoj noći rekao da je na snazi odluka o radnom vremenu do ponoći.

„Dakle, borba s virusom se nastavlja, a zahvaljujući dosadašnjim naporima u suzbijanju njegova širenja, dobro znamo što nam je činiti. Kako bi se nastavio trend pada novooboljelih, poštivanje epidemioloških mjera i cijepljenje su naši najvažniji aduti u borbi protiv širenja virusa. Siguran sam da nitko ne želi ponovni veliki skok oboljelih nakon Adventa, Božića i Nove godine. Stoga apeliram na građane da maksimalno izbjegavaju razna nekontrolirana i rizična okupljanja prilikom blagdana, osobito u zatvorenim prostorima te održavanje misnih slavlja prate na otvorenom prostoru ispred vjerskih objekata ili putem tv prijenosa, kako bi se mogući kontakt s virusom sveo na minimum“, rekao je ministar Božinović.

O radnom vremenu hotela i ugostiteljstva u novogodišnjoj noći

“Odluke koje su na snazi odnose se na radno vrijeme do ponoći, ali danas smo ipak tek na 10. prosincu i u tome i dani igraju ulogu. O svemu se razmišlja u stožeru i nećemo čekati pet do 12, ali u ovom trenutku ne bih htio ništa reći da se sutra to ne iščita kao neka odluka ili stajalište”, kazao je Božinović.

“Znate i sami kakva su pravila igre – ako se nastavi ovaj trend smanjenja zaraza, uz neke preporuke ne vidim razloga zašto se tu noć i za tu prigodu ne bi nešto omogućilo”, zaključio je Božinović.

Foto: Ilustracija/ Totalno

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI