Božinović: Nitko ne može reći kako će se razvijati situacija s izbjeglicama, no činimo sve da budemo sigurni

Božinović: Nitko ne može reći kako će se razvijati situacija s izbjeglicama, no činimo sve da budemo sigurni

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u srijedu u saborskom ‘aktualnom prijepodnevu’ da nitko ne može reći kako će se razvijati situacija s izbjeglicama iz Afganistana, no da hrvatska policija čini sve da budemo sigurni.

“Nitko ne može reći koliko će se i kako razvijati ta situacija, no činimo sve da budemo sigurni”, odgovorio je ministar zastupniku Darku Soboti koji je kazao da je javnost zabrinuta zbog situacije u Afganistanu te upitao je li opravdana zabrinutost novim migrantskim valom.

Božinović je naveo kako je samo ove godine zaprimljeno 1700 zahtjeva za azilom u Hrvatskoj. Polovica od toga su državljani Afganistana, no iz ranijih iskustava mislimo da će ih biti sve više, uglavnom se radi o ljudima koji nemaju nikakve dokumente, kazao je.

Ovoga trenutka je 126 Afganistanaca koji traže međunarodnu pomoć, uključujući i onih 19 koje smo evakuirali, naveo je i istaknuo kako je Vlada svjesna da pitanje migracija nadilazi mandat jedne vlade te da tom pitanju treba pristupiti strateški.

Učinili smo sve da ojačamo vanjsku granicu EU, to je naša granica, rekao je Božinović navodeći da Hrvatska raspolaže s više od 6500 graničnih policajaca, nekoliko stotina pripadnika interventne i kriminalističke policije, da je jak naglasak stavljen na borbu protiv organiziranog kriminala, na opremanje i modernizaciju policije. Samo ova Vlada u to je uložila više od 200 milijuna, istaknuo je Božinović.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/Vlada/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI