Ministar Božinović: Nastavlja se projekt ulaganja u smještajne objekte policije

Ministar Božinović: Nastavlja se projekt ulaganja u smještajne objekte policije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak, otvarajući Policijsku postaju Đurđevac,da se nastavlja projekt ulaganja u smještajne objekte policije, u sklopu čega su od početka godine otvoreni Smještajno-obučni centar granične policije u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj i nova zgrada Postaje granične policije Cetingrad, Policijska postaja Otok je preseljena u novi prostor, te je adaptirana I. Policijska postaja u Zagrebu.

Poslovi prijavništva, izdavanje osobnih i prometnih isprava, poslovi oružja i rješavanja statusnih pitanja stranaca i državljanstva i nadalje će se obavljati u postojećim referadama na dosadašnjoj adresi u Ulici Stjepana Radića 6. Novi prostori u vlasništvu su grada Đurđevca, a policija se pridružila u njima i do sada smještenim vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca. Prostori stare zgrade postaje predani su gradu Đurđevcu.

Stoga je postaju danas obišao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te s gradonačelnikom grada Đurđevca Hrvojem Jančijem potpisao Sporazum o zajedničkom korištenju poslovnih zgrada u Đurđevcu.

Nakon potpisivanja sporazuma, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček u pratnji predstavnika medija proveo je uzvanike u obilazak službenih prostorija, a ministar Božinović pozdravio policijske službenike i ukratko se upoznao sa sigurnosnim stanjem.

Na kraju obilaska ministar Božinović naglasio je da Ministarstvo unutarnjih poslova, unatoč proračunskim ograničenjima, nastoji iskoristiti svaku mogućnost kako bi se podigao standard rada hrvatske policije.

Uređena je normativna podloga za povišicu plaće policijskim službenicima srednje stručne spreme s najnižim koeficijentima, a istovremeno je započeta i revizija smještajnih objekata policije, napomenuo je Božinović.

Gdje god to okolnosti dopuštaju, o smještajnim objektima policije pregovara se s lokalnim i regionalnim jedinicama. Tako je i preseljenje Policijske postaje Đurđevac dogovoreno s Gradom Đurđevcom, na inicijativu gradonačelnika.

Postaja se iz MUP-ove zgrade u centru grada preselila na novu lokaciju, u odgovarajuće prostorije prikladne za policijske poslove u zgradi Javne vatrogasne postrojbe (JVP) smještene izvan središta grada, uz cestu D2. Na dosadašnjoj će lokaciji zbog praktičnosti ostati upravni poslovi, šalteri za rad s građanima, koji su također profitirali, odnosno preseljenjem operativnog dijela na novu lokaciju i oni su dobili adekvatniji radni prostor u staroj zgradi, dodao je ministar Božinović.

Autor/H/B.B./Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI