Božinović: “Ako je nanio štetu o načelniku općine Čeminac Zlatku Pinjuhu odlučit će tamošnji HDZ”

Božinović: “Ako je nanio štetu o načelniku općine Čeminac Zlatku Pinjuhu odlučit će tamošnji HDZ”

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u utorak da, ako je načelnik Zlatko Pinjuh (HDZ) nanio štetu u toj jedinici lokalne samouprave, njegova matična organizacija treba odlučiti treba li on otići iz nje.

Policija je u utorak u sklopu USKOK-ove akcije ušla u prostorije baranjske općine Čeminac te provodi izvide nad više osoba, među kojima i nad načelnikom Zlatkom Pinjuhom. Uz Pinjuha su za navodne nezakonitosti koje su se dogodile sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine, osumnjičeni i njegovi sinovi.

“Ako je nanio štetu, to će njegova matična organizacija odlučiti hoće li ga maknuti”, kazao je Božinović u Dnevniku Nove TV.

Božinović je kazao i da nema saznanja o tome da tamošnji lokalni HDZ traži da se načelnik Pinjuh izbaci iz stranke. Istaknuo je i da ne može službeno znati jesu li zbog afera pokrenute predistražne radnje protiv bivših ministara Lovre Kuščevića i Gorana Marića. Božinović je, s obzirom na kritike pojedinaca unutar HDZ-a na vodstvo stranke, ustvrdio da je stanje unutar HDZ-a stabilno. “Što se tiče unutarstranačkog života HDZ će se  organizirati u pravom trenutku kako bi pobijedio na idućim parlamentarnim izborima”, poručio je.

Ministar se osvrnuo na ilegalne migracije, naglasivši da se sve radi da Hrvatska ne postane ‘hot spot’ za migrante.

“Nećemo biti ‘hot spot’ za migrante upravo zbog toga što hrvatska granična policija ne dopušta ilegalne migracije”, kazao je Božinović, dodavši da je Hrvatska otvorena zemlja i nije dizala žice “kao neki naši susjedi”.

Naveo je i da trenutno postoji oko 400 zahtjeva za azilom. Istaknuo je i da su istražili svaki prigovor vezano za postupanje policije prema migrantima. “Kada pogledate seriju zadnjih prigovora, bez obzira kojeg predznaka, svi se vrte oko jedne te iste priče – anonimni policajac, snimljena hrvatska granična policija. No, nitko nije vidio to nasilje”, kazao je Božinović.

Upitan kome je u interesu da se širi takva priča ustvrdio je da je to pitanje za dublju analizu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI