Božinović komentirao akciju policije i Uskoka u Međimurju: “Među uhićenima su osobe koje obnašaju javne dužnosti”

Božinović komentirao akciju policije i Uskoka u Međimurju: “Među uhićenima su osobe koje obnašaju javne dužnosti”

Potpredsjednik Vlade i ministar policije Davor Božinović na presici Stožera komentirao je uhićenja u Međimurju međimurskog župana Matije Posavca te još nekoliko osoba.

“Glavni ravnatelj policije me informirao da je uhićeno nekoliko osoba. Među njima su osobe koje obnašaju javne dužnosti. Naravno da ne mogu otkrivati identitete ni otkrivati detalje. Vjerujem da će policija i USKOK izvijestiti javnost kad se stvore uvjeti za to”, rekao je na presici Stožera ministar policije Božinović.

Policija i Uskok potvrdili su da su u petak ujutro započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja.

Danas ujutro policija i Uskok su uz župana Matiju Posavca i SDP-ovog saborskog zastupnika, bivšeg čakovečkog gradonačelnika, Stjepana Kovača akcijom u Međimurju uhitili i dvojicu suosumnjičenih u svakom od ta dva nepovezana slučaja.

Prema neslužbenim informacijama uz Posavca je osumnjičen županijski pročelnik Milorad Novković s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednik upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal.

U drugom slučaju saborski zastupnik i bivši čakovečki gradonačelnik Kovač suosumnjičen je s međimurskim policajcem Mariom Severom te prijateljem Damirom Ledenčanom koji mu je nakon dogovora slao “prijeteće poruke”.

Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI