Božinović je rekao da su krijumčarske skupine u Bosni i Hercegovini koje djeluju kod granice s hrvatskom detektirale sigurnosne službe

Božinović je rekao da su krijumčarske skupine u Bosni i Hercegovini  koje djeluju kod granice s hrvatskom detektirale sigurnosne službe

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u srijedu nakon prezentacije izmjena Zakona o strancima,   kako u šest skupina krijumčara migrantima koje djeluju kod granice nema hrvatskih državljana te se radi o skupinama koje su u Bosni i Hercegovini.

“Nema hrvatskih državljana u tim bandama, radi se o skupinama koje su u BiH, dakle nisu u Hrvatskoj. To je podatak koji je bio iznesen početkom ovog mjeseca na sastanku gdje su bili predstavnici graničnih policija iz susjedstva, rekao je Božinović, piše Hrt.

Božinović je istaknuo da su te krijumčarske skupine detektirale sugrnosne službe.

“Te skupine su detektirale sigurnosne službe, ne samo policija BiH i po svemu što znamo i što je tada rečeno, one su pod njihovim nadzorom. Mislim da se radi uglavnom o Afganistancima”, istaknuo je ministar.

Upitan o povezanosti prošlogodišnjih pucnjava na granici sa Srbijom i postoji li opasnost da se nesigurnost oko obračuna proširi, Božinović je odgovorio kako bi “postojala opasnost da hrvatska policija ne radi kako radi”.

“Kad pitate konkretno za te događaje pucnjave, svi su oni bili zapravo vezani na obračun između tih bandi. Ja sam jučer kazao, krijumčarenje migranata je već postala posebna vrsta organiziranog kriminala u kojem se u ovom trenutku možda vrti i najveći novac od par tisuća do 5000 eura po migrantu kojega se uspije prebaciti u ciljane destinacije”, rekao je Božinović.

Ministar je dodao kako se s time države članice EU-a nose, a Hrvatska je tu prva krenula i inicirala međunarodnu konferenciju koju je otvorila predsjednica Europske komisije prije par mjeseci u Bruxellesu.

“Krijumčarenje migranata mora postati fokus ne samo Hrvatske, već i svih drugih zemalja, bile one ciljane destinacije ili zemlje tranzita, dakle svih koji se žele boriti protiv nezakonitog krijumčarenja. Ljudi moraju raditi u najmanju ruku ono što radimo mi”, ocijenio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu nakon prezentacije izmjena Zakona o strancima.

Autor/ Totalno HR/ Izvor/  / Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI