Božinović i Milina u povodu Dana hrvatske policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila uputili čestitke: Sigurnost je prioritetna globalna politika

Božinović i Milina u povodu Dana hrvatske policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila uputili čestitke: Sigurnost je prioritetna globalna politika

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputili su čestitku u povodu Dana policije, poručivši kako sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i policije unutar toga nezaustavljivo se širi.

Svjedočite da se pitanje sigurnosti, na nacionalnoj i globalnoj razini, pokazuje kao sve važniji i kao sve složeniji izazov, a u njemu ste upravo vi najvažniji čimbenici. Sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i posebice policije unutar toga nezaustavljivo se širi, navode u čestitki u povodu 29. rujna, Dana hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Ističu kako se i u posljednjih godinu dana svijet nastavio suočavati s pojavom negativnih sigurnosnih scenarija, među kojima prednjači otvorena agresija na europskom tlu i posljedične krize koje izaziva te dodaju da se naš sustav i takvom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio.

Za to ste prvenstveno zaslužni vi, djelatnice i djelatnici MUP-a, koji nove izazove u radu dočekujete otvorena uma i spremni na odgovore. O tome najbolje svjedoče rezultati vašega svakodnevnog rada u svim područjima sigurnosti: sprječavanju kažnjivih ponašanja, u području suzbijanja i otkrivanja kriminaliteta, sigurnosti prometa na cestama, sigurnosti državne granice, u području provedbe preventivnih aktivnosti, ali i u području istraživanja ostalih sigurnosnih događaja koji utječu na stanje sigurnosti u našoj zemlji, poručuje se u čestitki.

Upravo zbog stalno nadolazećih izvanrednih, kriznih okolnosti koje nas prate već treću godinu za redom, zahvaljujemo vam na vašoj požrtvovnosti i nepokolebljivoj ustrajnosti u radu te vam od srca čestitamo Dan policije i vašeg zaštitnika, svetog Mihovila. Uz profesionalne želje, sreću, mir i zdravlje želimo vam i u osobnim životima poručili su potpredsjednik Vlade i resorni ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Svečanost obilježavanja Dana policije započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju kod Zida boli, na središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana te na krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata. Svečana akademija održat će se u 11 sati u Policijskoj školi „Josip Jović“, uz prigodni program i glazbene izvedbe policijske klape Sveti Mihovil, a najzaslužnijima će se dodijeliti zahvalnice, priznanja i nagrade.

Druženjem građana i plavaca, nakon dvogodišnje stanke, nastavlja se u subotu na Jarunu, a posjetitelji će moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije, doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, postati forenzičari na jedan dan, sudjelovati u očevidu, razgledati opremu i vozila svih ustrojstvenih jedinica policije te doznati kako i sami mogu postati dio plavaca. U programu je i tradicionalna utrka građana i policije. (Hina)

Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI