Božinović: Hrvatska je po sigurnosti pri vrhu u EU, u ono što se najviše pouzdajemo su hrvatski policajci koji su 24 sata na ulici

Božinović: Hrvatska je po sigurnosti pri vrhu u EU, u ono što se najviše pouzdajemo su hrvatski policajci koji su 24 sata na ulici

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak, prigodom primopredaje 28 kombi vozila za očevide prometnih nesreća na Policijskoj akademiji u Zagrebu, rekao da je Hrvatska pri vrhu po sigurnosti među državama članicama Europske unije.

„Na Policijskoj akademiji već tradicionalno upoznajemo hrvatsku javnost, ja bih rekao s intenzivnom dinamikom opremanja hrvatske policije sa svim sredstvima koja su joj potrebna u svakodnevnom radu. Republika Hrvatska je po svim segmentima sigurnosti u samom vrhu kada govorimo o državama članicama EU, a to ne bi sigurno bilo moguće da nismo krenuli s ovako sveobuhvatnim procesom nabave svega onoga što policiji treba“, kazao Božinović danas na Policijskoj akademiji prilikom primopredaje navedenih vozila.

„Sve su to ulaganja u sigurnost, u konkretnom slučaju u sigurnost prometa, ali sigurnost je sveobuhvatna, a sve s ciljem ostajanja u samom vrhu EU kada je u pitanju sigurnost građana, kao i gostiju koji dolaze u Republiku Hrvatsku“, dodao je Božinović.

“Uz svu ovu opremu, u ono što se najviše pouzdajemo su hrvatski policajci koji su 24 sata na ulici, koji su i u svojim uredima, naravno ovisi o prirodi posla i koji su ovih dana kada je temperatura u minusu, na hrvatskim cestama i granicama. Sve je to jedan kompleksan posao koji se koordinira iz Ravnateljstva policije“, zaključio je ministar Božinović.

Primopredaji su, uz potpredsjednika Vlade Božinovića, prisustvovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI