Božinović: Heroji Vukovara i Škabrnje žive zauvijek u našim pričama, sjećanju i zahvalnosti, za žrtvu i hrabrost za Hrvatsku

Božinović: Heroji Vukovara i Škabrnje žive zauvijek u našim pričama, sjećanju i zahvalnosti, za žrtvu i hrabrost za Hrvatsku

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i obljetnice masakra u Škabrnji, diljem Hrvatske navečer upaljeni su lampioni i održane molitve u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata i slom obrane Vukovara 18. studenoga 1991.

Pokraj Tuđmanova spomenika u Zagrebu i ove je godine održan svečani program kojem je, uz brojne Zagrepčane, došao odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Paljenjem lampaša obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Heroji Vukovara i Škabrnje žive zauvijek u našim pričama, sjećanju i zahvalnosti, za žrtvu i hrabrost, za Hrvatsku, napisao je Božinović na svom twitter profilu.

Ponosni smo na borbu na slobodu, ponosni smo na naše branitelje, policajce i vojnike, a ovo je znak da Vukovar i Škabrnja nikad neće biti zaboravljeni, rekao nam je Božinović.

Večerašnji središnji program u organizaciji je Kluba veterana 148. brigade HV.

Sjećanje na ratne uspomene i strahote. Uvijek je doza žalosti, ali i ponosa prisutna.

U Zagrebu su tradicionalno sa zalaskom sunca upaljeni lampioni duž Vukovarske ulice, a brojni građani su se okupili pokraj spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Tekst i Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI