Ministar Božinović obišao granični prijelaz Maljevac

Ministar Božinović obišao granični prijelaz Maljevac

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline obišao je u ponedjeljak navečer, na Staru godinu, međunarodni cestovni granični prijelaz Maljevac te policijske službenike koji noćas rade.

“Hrvatska policija danonoćno obavlja svoje zadaće štiteći i čuvajući sigurnost naših građana, javni red i mir, a to čine i u ovoj silvestarskoj noći kako bi naši građani bezbrižno mogli dočekati Novu godinu”, rekao je ministar Božinović.

Kazao je kako je hrvatskoj policiji ovo radni dan kao i svaki drugi, uz malo pojačanje s obzirom na brojne manifestacije koje se održavaju u gradovima, a sigurnost na tim manifestacijama upravo počinje na hrvatskim granicama.

Hrvatska ima najjaču graničnu policiju u Europi koja efikasno i učinkovito obavlja svoje zadaće što pokazuje brojka od više od 600 uhićenih krijumčara migranata u ovoj godini. Unatoč migrantskom pritisku, naša policija je hrvatskim građanima osigurala miran život u sigurnoj zemlji, rekordnu turističku sezonu, stotine događanja na kojima su se okupile tisuće ljudi, istaknuo je ministar.

Ministar Božinović pozdravio je sve policijske službenike koji su večeras na terenu i svima u hrvatskoj policiji i MUP-u kao i svim građanima zaželio dobru i uspješnu Novu godinu.

Ministarstvo unutarnjih poslova zapošljava 25.700 ljudi, od toga njih vise od 21.240 su policijske službenice i službenici koji svakodnevno obavljaju zadaće osiguravanja i čuvanja javnog red mira i sigurnosti. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI