Ministar Božinović i gradonačelnik Mufić potpisali ugovor o energetskoj obnovi zgrade policije i gradske uprave u Vrbovskom

Ministar Božinović i gradonačelnik Mufić potpisali ugovor o energetskoj obnovi zgrade policije i gradske uprave u Vrbovskom

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, potpisali su u ponedjeljak u Vrbovskom ugovor o energetskoj obnovi zgrade policijske postaje i gradske uprave koji se nalaze u istom objektu, izvijestio je MUP.

Riječ je o projektu čija vrijednost iznosi približno 3,7 milijuna kuna, od čega krajnji korisnici MUP i grad Vrbovsko trebaju osigurati u jednakom omjeru 2,6 milijuna kuna. Preostali dio sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Vrbovsko je na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za „Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, prijavio zgradu gradske uprave, a projektom je obuhvaćena i policijska postaja.

Ovo će ujedno biti i prva građevina MUP-a obuhvaćena pozivom za energetske obnovu zgrada javnog sektora.

Božinović je pritom izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te istaknuo da je ovo još jedan korak koji MUP radi u smislu jačanja i podizanja kvalitete života i rada policijskih službenica i službenika Ravnateljstva policije. “To je jedna od naših primarnih zadaća, postavili smo novi model suradnje ministarstva s jedinicama lokalne uprave i regionalne samouprave i na taj način potaknuli proces koji je praktički stajao u mjestu više desetljeća“, istaknuo je ministar.

Dodao je da je riječ o jednom u nizu ugovora iz projekta energetske obnove objekata jer je MUP za energetsku obnovu prijavilo 26 objekata. Istaknuo je da MUP kroz različite modele radi na poboljšanju rada i života policijskih službenika i da se već cijeli niz objekata riješio i na druge načine.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić također je izrazio zadovoljstvo brzom reakcijom i odazivom ministarstva na poziv za realizaciju projekta, kao i zadovoljstvo zajedničkom suradnjom na projektu energetske obnove, navode u MUP-u. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI